Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Fordonstyper dragkrokar

dragkrokar är mycket användbara saker i många situationer. De kan användas för att bogsera en avstängd bil till en mekaniker butik eller transportera en bil till en annan plats utan extra miles som ställs på dess motor. Dragkrokar kan även installeras på fritidsfordon (husvagnar), så att en bil ska medtagas på resor att erbjuda transport när RV står parkerad på campingplatser. Det finns två huvudsakliga typer av dragkrokar (med två olika stilar av en typ), och det finns fyra bogserlina viktklasser tillgängliga. Styv

stela typ av dragkrok är original dragkrok design. Den har en triangulär form med en tvärbalk som ger det formen av ett brev A. Det kallas ofta en A-ram dragkrok. En dragstång fäster ett fordon, och dragstången installeras på dragstången. Den stela dragstången kan permanent fästa till alla fordon, och då kan det vikas upp när den inte används. Denna typ av dragkrok är det mest svåra att använda eftersom det oftast tar en person för att driva fordonet och annan spotter att hjälpa till att anpassa den för att göra en lyckad krok upp.
Självinställande

självinställande dragkrok kan vara en mottagare-fäste eller ett fordon-mount stil. Denna typ har armar som är lös att justera i hook-up-läge. En person kan köra det dragna fordonet nära dragkroken och sedan justera den så att den passar på bollen med sig själva utan att det behövs en andra person som en spotter. Denna typ är också hopfällbar och justerar automatiskt efter hook-up till självcentrera själv och låser i läge för säker bogsering. Den självjusterande mottagare stil installeras på bollen eller mottagaren av en RV eller fordon så att dess vikt lägger sig till baksidan av RV när det inte är användning och fällas upp. Den självinställande fordon mount installeras på det dragna fordonet och lägger sin tyngd på det dragna fordonet när den fälls upp och inte används. Detta minskar markfrigången på framsidan av en liten släpfordon på grund av den extra vikten tillägg på fronten.
Klasser

Dragkrok klasser hänvisar till vikten av det dragna fordonet, inklusive alla dess innehåll. När du väljer en dragstång, måste det vara dimensionerad för att enkelt dra hela vikten av det dragna fordonet för säkerhet i transport. Använda en dragstång i en lägre viktklass kan få den att böja, förvränga eller bryta medan transporter. Klass I är godkänd för upp till 2000 pounds, och klass II är godkänd för 2001 till 3500 pounds. Klass III är godkänd för 3,501 pounds upp till 5000 pounds av totalvikten, och klass IV effektivt kan bogsera ett fordon med en totalvikt på 5,001 pounds till 10.000 pounds.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148260.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.