Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man laddar en bil på en Tow Dolly

En tvåhjulig bogsera dolly ger ett av de enklaste sätten att flytta en bil från en plats till en annan. Samlare, racerbil förare och ägare RV är förtjust i dem för långväga fordon transit, och en bogsera dolly är ofta billigare än en bärgningsbil även för korta resor. Laddar en bil på en dolly utgör en enkel process, tar rätt säkerhetsåtgärder för att undvika kostsamma och farliga huvudvärk under resor. Saker du behöver
Fordon med klass III (5000-lb) krok eller större
Två uppsättningar säkerhet kedjor
Tire spännband (oftast knutna till dolly) katalog Handskar (tillval) katalog Bogsering lampor (om inte på dolly) katalog Manuell vinsch (om släpfordon är obrukbara)
Visa fler instruktioner
1

Spärr vagnen säkert till dragfordonets dragkrok. Bifoga ett par säkerhetskedjorna till dolly och dragfordonet, och anslut Dollys lampor på fordonet du planerar att bogsera.
2

Lägre eller förlänga bogsera Dollys ramper. (Mest bogsera vagnar har utdragbara ramper eller en lutande plattform som ramperna till marken.) Addera 3

Kör fordonet du planerar att bogsera till kanten av ramper, och linje upp varje framdäcket med motsvarande ramp. Om det bogserade fordonet inte körs, placera den manuellt. Kontrollera för att se till att de främre däcken är raka.
4

Kör långsamt uppför ramperna tills framdäcken nå framsidan av dolly. En tilt-säng dolly bör höja ramperna automatiskt när du har bilen på plats. Att bogsera en icke-fungerande fordon, dra den på dolly med en vinsch.
5

Fäst den andra uppsättningen av säkerhetsskäl kedjor till det dragna fordonets ram. Lämna slack i kedjorna för att medge uppskov rörelse.
6

Fäst däck remmar. Varje band ska passera över toppen av däcket, montering som en hatt, och bifoga fram och bak för att bogsera dolly. Dra däck remmarna tills hjulet inte kan gunga fram och tillbaka på vagnen.
7

Anslut extra bogsering ljus, om det behövs.
8

Sätt dragna fordonets transmission i neutralläge och släpp parkeringsbromsen. Ta nycklarna om du vill.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148849.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.