Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Texas Car Title Lagar

Oavsett om du köper eller säljer ett fordon i Texas eller flytta ut ur staten, spela in ett fordon titel med det lokala skattekontoret bedömare kontor. I de flesta stater, titel transfereringar, skatter och avgifter genomgå en bearbetning genom statens Department of Motor Vehicles. Texas är en annan, bearbeta alla registreringsbevis förnyelser, fordon överföringar titel och tillfälliga registreringar via det lokala skattekontoret bedömare kontor. Innan du registrerar ett fordon, ett bevis på försäkring i ett minimum av $ 20.000 per person och och $ 40.000 för alla personer skadade per olycka. För skada på egendom, kräver Texas ett minimum på $ 15.000 täckning per olycka. Köp

Under Texas titel lagar, när du köper en bil från en privatperson, är säljaren att ge dig titeln och fyller ut säljarens andel av titeln inklusive mätarställning. Ingen mätarställning är nödvändigt om fordonet är äldre än 10 år. En privatperson kan inte sälja en bil om säljarens namn och adress finns på titeln. Detta visar att fordonet tillhör honom och det finns ingen utestående skuld på ett lån för fordonet. Om fordonet endast delvis betalas, skall en representant från det långivande institutet skriva på försäljning eller ge ägaren en panträtt uppsägning avtal.

Antingen långivaren kan du ta lånet eller intäkterna från försäljning måste uppfylla långivarens intresse i fordonet för banken att skriva på titeln. Skaffa notarization på sign-off av titeln och betala en användning skatt eller moms på inköpspriset för fordonet. Skaffa ett formulär äganderättsöverföring 130-U från Department of Motor Vehicles (DMV) och inkluderar fordonets vikt att få en ny titel. Fila detta dokument med DMV.
Titel Överföringar

När du köper eller acceptera ett fordon från en familjemedlem eller annan släkting, är förfarandet detsamma som vid köp av fordon privat. Se till att titeln är ren och att ingenting korsas av eller ändras på det dokument eller det är ogiltigt. Om ärva fordonet från en avliden person, familj eller på annat sätt, komplett extra pappersarbete, få ett vittne signatur och notarization. Även om bilen är en gåva, betalar gällande användningen skatt på acceptera fordonet.
Out-of-State Transfer

Inspektera, registrera och överföra en titel från out-of-state till Texas med DMV blankett 130-1 inom 30 dagar från att flytta till staten. Texas Department of Safety övervakar inspektioner, både säkerhet och utsläpp. Även om inte alla Texas län kräver utsläpp test, kräver Texas årliga säkerhetsinspektioner av horn, bromsar, strålkastare och säkerhetsbälten. Tillhandahålla bevis på ansvarsförsäkring och betala en anmälningsavgift som varierar från länet. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148757.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.