Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man använder Paddle Shift på Honda Fit

Honda Fit subcompact bil har en tillgänglig automatisk växellåda med "Sport-läge." Detta läge tillåter föraren att styra växlingspunkter elektroniskt, vilket delvis replikerar manuell växellåda växling experience.This sker med paddel ratten reglage. Körning med växelpaddlar kan ta lite tid att vänja sig, speciellt om du inte är van vid att manuellt växling. Instruktioner
1

Sitt i Honda Fit s förarsidan sits. Spänn fast säkerhetsbältet och justera dina speglar, om det behövs. Veva bilens motor.
2

Inspektera växelpaddlar för att bli bekväm med dem. De reglage är på ytterkanten av rattkransen. Den paddel shifter på höger sida är märkt med ett "Plus" symbol. Du kommer att använda denna shifter att flytta in i en högre växel. Paddeln huset på vänster sida är märkt med ett "minus" symbol. Du kommer att använda denna shifter att flytta in i en lägre växel, om nödvändigt, även om Fit transmission automatiskt nedväxling för dig.
3

Sätt foten på bromspedalen och flytta växel ner till "S"-läge. Detta är direkt under "D."
4

Släpp upp bromspedalen och börja kusten sakta framåt. Applicera försiktigt en bit av tryck på gaspedalen för att börja köra på första växeln. På vägmätaren klustret
5

uppmärksam, bredvid mätarst. Denna display gör att du vet vilken växel du är i. Du börjar på "1".
6

Knacka rätt paddla växelreglage framåt när du är redo att flytta in i andra växeln. Honda rekommenderar växling på 15 miles per timme. Du kommer att märka att displayen ändras till "2." Knacka paddeln shifter igen när du är redo att flytta in i tredje växeln. Honda rekommenderar att göra detta på 25 miles per timme. Knacka paddeln shifter igen när du är redo att flytta in i fjärde växeln. Honda rekommenderar att göra detta på 40 miles per timme. Tryck på växelreglage igen när du är redo att flytta in i femte växeln. Honda rekommenderar att göra detta på 47 miles per timme.
7

Knacka på vänster paddel shifter till nedväxling i en lägre växel, eller helt enkelt sakta ner och låta Fit transmission att göra detta automatiskt.

8

Flytta växel tillbaka till "D" när du är redo att köra Fit normalt använder traditionella automatlåda läge.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149223.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.