Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur gå till Off-Road med en framhjulsdriven bil

Going off-road med framhjulsdrift kan vara bedrägligt enkelt. Med styrning och makt i samma hjulen och motorns vikt över dem, är sladd nästan inte ett problem. Om du börjar tappa greppet, kommer din instinkt vara att lätta upp på gaspedalen, vilket bör göra det möjligt att hjulen att återfå fotfästet. Nyckeln, precis som i vinterkörning, är att du bokstavligen har "Traction" - hjulen drar du och bilen framåt, istället för att skjuta dig från någonstans nära den bakre. Sådana praktiska har fört framhjulsdrift kör även till lyx-bilmarknaden. Instruktioner
1

Accelerera försiktigt, även på plan mark, så du kan vara säker på att däcken har ett grepp på våt eller mjuk terräng. Det finns ingen oroa fisk-svans som med bakhjulsdrift, men när du förlorar främre grepp, förlorar du både grepp och styrning.
2

nedväxling för ström när backtagning, även med en automatisk växellåda, men inte ryckas med berusning dragkraft. Off-road, kan förutsättningarna förändras på ett ögonblick, och när en front-wheel-drive bil gör spin in djupt, mjukt material, kommer dess förare vara i samma situation som en bak-wheel-drive bil, med att trycka ut, utom utan styrning. Naturligtvis finns det också en risk att skjuta över en avsats, så din makt och styrning är i luften.
3

Växla ner till använda motorbroms på neråt, och använda ännu lägre växlar på brantare backar. Annars kan gravitationen tenderar att pressa vikten på bilen snabbare än motorn drar det med framhjulen, och du kan börja fishtail. Om det alls är möjligt, "tack" som en segelbåt i ett sicksackmönster, gå längre över backen i varje pass än du går ner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148756.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.