Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur att bogsera en 2005 GMC Sierra 2500HD

GMC 2500 HD ("heavy-duty") Sierra är en fullfjädrad arbete lastbil som är utrustad med en 6,0 liters V-8 motor, och har tillgång till en valfri 8,1 liters V -8 och Duramax turbo diesel. Det kan dra och bogsera tunga laster. Den 2500 HD Sierra kan även dras bakom en husbil eller annat fordon. Allt du behöver är lite förberedelser. Denna information gäller den fyrhjulsdrivna modellen, som tvåhjulsdrift behöver ytterligare förberedelser för att bogsera. Saker du behöver
Dragkrok plattor
bas att Auxiliary blinkers och bromsljus
dragna fordonets bromssystem
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera att bogsera fordon kan säkert bogsera din Sierra. Med en obelastad vikt på ca 7000 pounds, tar det ett tungt fordon att dra en 2500 HD. Större diesel husbilar har oftast bogsera kapacitet av 10.000 pounds, vilket är mycket för att dra den här lastbilen. De flesta bensindrivna husbilar har bogsera kapacitet 3.000 till 6.000 pounds, och kan inte bogsera något här tung.
2

Utrusta din bil med en dragkrok och bottenplattan montering. Basplattorna fäster direkt till det dragna fordonets ram, och koppla till dragkroken, som ansluter till bogsera bilens dragkrok. Välj en dragkrok och bottenplatta församling som säkert kan bogsera fordonets vikt.
3

Välj ett släpfordon bromssystem. Många av dessa använder elektroniska kontroller och en stång för att skjuta på det dragna fordonets bromspedalen när bilen börjar sakta ner. Välj ett extra belysning --- antingen lampor som klämmer på det dragna fordonet, eller ett ledningssystem som ansluts till bilens ledningar, för att använda den befintliga belysningen.
4

Hook upp Sierra för bogsering genom att ansluta dragkrok, belysning och bromssystemet. Shift överföring fallet i friläge. Om din bil har en manuell överföring fall kommer det att ha en spak på golvet för att flytta. Med motorn igång och växellådan i friläge, förskjuta överföringen fallet i friläge. Om du har en automatisk överföring fallet, starta bilen och lägg i friläge. Skjut 2-high-knappen och övergång till 2-höga registret. Skjut 2-hög och 4-låg knapparna samtidigt tills neutrala tänds. Shift transmissionen i enhet kort och sedan in i parken.
5

Stäng av tändningen, men lämna den i tillbehöret läge. Trucken är klar att bogsera.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148709.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.