Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur Pump Bromspedalen

Bromssystemet i ett fordon bygger på tryck för att fungera korrekt . Om det finns en läcka i någon del av systemet , kommer vätska fly och luft kommer att komma in i bromsarna . När detta händer kommer bromsarna att bli mjuk och mosig , och de får inte stanna bilen så snabbt som de borde . Om pedalen går nästan ner till golvet eller har förlorat en betydande mängd tryck sedan förra gången du tryckte det , kan du behöva pumpa bromsarna för att stoppa fordonet . Instruktioner
1

Tryck ned bromspedalen snabbt och kraftfullt . Det behöver inte gå hela vägen till golvet , men pedalen måste pressas tillräckligt hårt så att den rör sig märkbart .
2

Släpp allt tryck på bromspedalen för ett ögonblick . När pedalen har flyttat tillbaka upp , tryck snabbt tillbaka ner pedalen och släpp den igen .
3

Fortsätt att trycka ner pedalen och släpp den flera gånger i snabb följd . Detta är vad som kallas pumpa bromsarna . Du kommer att vilja fortsätta att trycka ned och släppa upp så snabbt som möjligt tills bromspedalen känns fast och du har möjlighet att stoppa fordonet .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148667.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.