Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur Säkerhetskopiera en Semi Truck

Om du bor eller arbetar i närheten av semi lastbilar, kan i förekommande fall där man är i din väg. Att köra en semi i vända ett kort avstånd är inte svårt att lära sig. Nästan vem som helst kan backa upp en halv, men använda lite sunt förnuft försiktighetsåtgärder för att skydda människor och egendom. Flytta en semi, även ett par meter, kan orsaka stora skador om du inte är försiktig. Läs vidare för att lära sig att backa upp en halv lastbil. Instruktioner
Bobtail
en

Gå hela vägen runt traktorn. Leta efter faror i din väg och runt däcken. Skanna området för barn och lösa djur som du skulle skada om du säkerhetskopierar lastbilen.
2

klättra in i stolen och sätta på din säkerhetsbälte. Engagera luften bromsen och kontrollera att trucken inte i växeln. Starta trucken och låt den luft upp.
3

Kontrollera din mätare lufttryck. Kontrollera att trucken har nått 120 PSI, och sedan kontrollera alla dina speglar för att säkerställa att området fortfarande är klart innan du säkerhetskopierar den semi. Håll din högra fot ner på bromspedalen och koppla ur traktorns luftbromsar genom att trycka in ratten på instrumentpanelen.
4

Skjut kopplingen till golvet med din vänstra fot och flytta lastbilen till Reverse . Om du är osäker på skiftande mönster, kolla efter ett schema på den nedre delen av instrumentbrädan. Om det är svårt, prova flera gånger, om så behövs, tills shifter faller på plats. Tvinga inte trucken i växel.
5

tittar på dina sidospeglar, ta din högra foten från bromsen. Lätta ditt vänstra foten från kopplingspedalen. Om lastbilen raglar framåt, det är i fel växel. Ner kopplingen och bromsen, och sedan försöka igen. Om det börjar att rulla bakåt som planerat, accelerera om det behövs eller helt enkelt låta lastbilen att rulla långsamt. Inte "rida" kopplingen.
6

Slow till ett stopp genom att fullt ut engagera kopplingen med vänster fot, sedan glider lastbilen ur växel. Applicera fotbromsen med din högra fot och ta bort din vänstra från kopplingen. När lastbilen kommer till ett fullständigt stopp, åt bromsarna traktorns luft genom att dra ut ratten på instrumentbrädan.
Hooked till en Trailer
7

Gör en fullständig promenad -around av lastbil och släp. Var noga med din släpvagn dörrar är stängda och säkra. Haka upp den glada händer och låsa reglaget stiften på plats.
8

Följ steg 2 till 6 ovan, frigöra både traktor och släpvagn luft.
9

Kom ihåg att din släpvagn är överdrivet lång. Det har extremt stor vändradie och svansen rör sig i motsatt riktning mot din styrning. När du kör den semi i omvänd, varning för styrning och titta på dina speglar noga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147859.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.