Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Emergency Driving Rutiner

Krissituationer ibland uppstår som hindrar bilen från att fungera korrekt. Även om dessa kan vara skrämmande situationer, är det viktigt att behålla lugnet, och vet vad de ska göra när dessa situationer uppstår. Från bromsfel att motorn tänder, alltid följa några tips. Hur man undviker Vehicle Störning

Även om vissa fordonstyper fel kanske inte undvikas, hjälper rutinunderhåll hålla fordonet fungerar som bäst. Få oljebyten var tredje månad eller efter varje 3000 miles av körning. Också har din mekaniker kontrollera halten bromsvätskebehållare och servostyrning vätskenivåer. Var uppmärksam på mätare under körning. Om oljan ljus eller "check engine" light sväng på, kör sakta, håll dig borta från tung trafik och få din bil till en mekaniker omgående.
Nödsituationer

däck misslyckande

däck misslyckande uppstår oftast när ett däck blåser eller på annat sätt blir lossnat. Fokus på styrning för att hålla bilen på vägen och undvika trafikhinder. Smäll inte bromsarna. Styr bilen och knacka försiktigt på bromsen, så att inte skapa och plötsliga stötar som kan kasta bilen ur balans. Fortsätt att sakta ner och knacka bromsarna tills du har återfått full kontroll över bilen och kan säkert dra bort till sidan av vägen.

Bromsfel

När bromsarna inte, pump bromspedalen så hårt och snabbt som möjligt. Detta kommer de flesta gånger att bygga upp tillräckligt bromstryck för att ta bilen till ett stopp. Försök att få bilen åt sidan av vägen för att förhindra olyckor från trafiken flyttar bakom dig. Målet är att ta bilen till ett stopp. Flytta bilen in i en låg växel, vilket kommer att underlätta acceleration och bromsa bilen, och även dra i nödbromsen om det behövs. Håll i spärrknappen av nödbromsen handtaget, eftersom du kan behöva för att släppa bromsen om den bakre hjulen låses, vilket gör att bilen att sladda.

Motor

Fire
Om bilmotorn börjar ryka eller fatta eld, dra av vägen till en säker plats snarast, stäng av motorn, ta ur bilen, och röra sig bort från fordonet. Motorn tänder kan vara mycket allvarliga, eftersom bilen drivs av brandfarlig bensin och kan orsaka explosion. Håll dig så långt bort från bilen som möjligt och möjliggöra för larmtjänster att hantera elden.

Fastnat Accelerator

Om gaspedalen fastnar, fokus på styrning och slam gaspedalen blomblad hårt med foten . Många gånger kommer detta att un-jam gaspedalen, men om det inte fungerar, flytta bilen till neutralläge. Detta kommer sannolikt att orsaka motorskador, men när inför alternativet att en hög hastighet bilolycka, är motorskador det bättre alternativ. Bromsa bilen för att komma till ett fullständigt stopp.

Running Off Pavement

När bilen kör av trottoaren, hålla i ratten hårt för att hålla bilen rak och stadig. Sakta trycker bromsen, och lätt tillbaka på vägen när det är säkert. Slå inte igen bromsen, eftersom det kan förlora kontrollen över bilen.
Efter driftstörning

När du har säkert stannat bilen, slå på saftblandare och bestämma nästa steg. Om du är medlem i en vägassistanstjänsten som AAA, ringa hotline för att ha en bärgningsbil eller mekaniker skickas till din plats. Om du inte har ditt medlemskort på plats, ring det avgiftsfria numret (800) AAA-HELP. Personalen kan slå upp ditt medlemsnummer med namn och adress, och du kan även använda den här tjänsten om du rider i en bil som inte tillhör dig. Detta är särskilt användbart när du rider med en vän som inte har medlemskap till en av dessa tjänster.
P Om du inte har dessa tjänster, och din bil är fortfarande i ett farligt läge, ring 911 för omedelbar assistans. Om bilen är parkerad på en säker plats, ring din mekaniker eller lokala bärgningsbil företaget, och har bilen bogseras till en reparationsverkstad.

Försök inte att flagga ner övrig trafik. Sätt huven på din bil och knyt en vit skjorta eller tyg till din bil antennen eller fönster. Om din bil är säkert bort från mötande trafik, kvar i bilen med låsta dörrar. Om bilen är fortfarande osäkert, flytta bort från trafik och stå vid sidan av bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148149.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.