Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Lista över fem principerna för defensiv körning

The Smith System för defensiv körning sysselsätter fem grundläggande principer. Varje princip är utformad för att minska riskerna vid körning genom att lära förarna att förutse farliga situationer. Genom att köra defensivt, är trafik-skador minskas, även under svåra väderförhållanden. En viktig regel i defensiv körning är att förutse andra förares fel, misstag i dom och /eller slarv. Syftekick

"Sikta högt i styrningen" är den första principen i Smith-systemet. En förare som "siktar högt" ser långt framåt och längre än de förare runt honom. Veta trafikförhållanden upp framåt håller en förare uppmärksam på eventuella nedgångar. En förare som är medvetna om avmattning eller olyckor kan undvika påkörningar bakifrån och varnar förare bakom honom av nedgångar genom att knacka hans bromsar.
Få Big Picture


A förare som "blir den stora bilden" är medveten om sin omgivning hela tiden. Denna princip lär förarna att vara medveten om hur nära de följs och om någon förare i närheten kör oregelbundet. Medvetenheten om dessa saker gör en defensiv förare att förutse de misstag av andra förare och att positionera sig i enlighet med detta.
Keep Your Eyes Moving

Denna princip om Smith System ber defensiva förare att bli mer medvetna om körförhållanden och omgivning än andra förare på vägen. Förare som håller sina ögon flyttar ständigt ta hänsyn till trafikförhållandena, förarbeteende och vägförhållanden.
Lämna dig själv en Out

fjärde principen i Smith-systemet är "låt dig själv en ut"-principen. Förare som lämnar sig en urskilja att de inte följer alltför nära i väntan på avmattning. Förare som lämnar sig en ut undviker också att vara omgiven av andra förare genom att välja utanför körfält.
Se till att de ser dig

"se till att de ser dig"-principen förhindrar eventuella olyckor genom att göra andra medvetna om sin omgivning. Sätt att se till andra förare ser du inkludera undvika körning i annat förarens döda vinkel och att använda sig av strålkastare, signallampor och horn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149296.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.