Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man startar ett Stickshift på en Hill

Starta en bil stick skift på en kulle är ett knepigt, speciellt om du är ny på manuellt växlade bilar. Föreställ dig att du kommer till en stoppskylt halvvägs upp en mycket brant backe. När du slutar en annan bil drar upp bakom dig. Din vänstra fot håller i kopplingen och din högra fot håller bromsen. Du är redo att gå igen, men du befinner dig i en situation. Du är rädd för att om du tar dig foten från bromsen för att gasa att bilen kommer att rulla tillbaka och träffade bilen bakom dig. Men om du tar för lång tid, kommer föraren av bilen bakom dig blir otålig och börjar blåsa hans horn. Vad gör du? Tills dina reflexer förbättras, kommer följande trick får du runt staden med ut eventuella stänkskärm Benders. Saker du behöver Review, en manuell växellåda bil med en handmanövrerad nödbroms
Visa fler instruktioner
1

Sätt på nödbromsen. Se till att du sätter den på hårt nog att bilen inte rullar bakåt. Detta fungerar bäst med en hand nödbroms. Om du har en fot manövrerad nödbroms, då måste du först sätta växelspaken i friläge så att du kan ta bort din vänstra foten från kopplingspedalen och ställ in bromsen. Glöm bara inte att sätta tillbaka bilen i första växeln när du ställer in bromsen.
2

Ta din högra foten från bromspedalen, och placera den över gaspedalen. Nu nödbromsen håller bilen på plats på egen hand.
3

Låt ut kopplingen precis nog att du känner att det börjar att engagera sig.
4

försiktigt trampa på gasen bara lite. Du bör nu känna motorn börjar stödja bilens vikt. Låt inte ut kopplingen nog att gå framåt under tiden som nödbromsen är fortfarande på.
5

Låt utanför nödbromsen. Detta fungerar bäst om du har en handbroms, så att du kan låta den sakta och testa att motorn producerar tillräckligt framstöt för att hålla bilen på kullen. Om du har en bil med en fot nödbroms, måste du lossa bromsen på en gång och hoppas på det bästa.
6

omedelbart tillämpa mer gas och släppte ut kopplingen. Bilen bör nu gå framåt normalt utan att rulla bakåt nedför backen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147945.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.