Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör med vinterdäck

De snöstormar och road is på vintern kan göra körningen stressande för de mest erfarna förare. Vinterdäck ensamma är inte ett universalmedel för farorna med att köra under denna säsong, men de är en integrerad del av vintern fordonsindustrin safety.One av de viktiga distinktioner av en vinter däck över en all-season däck är att trappstegen är utformade att vara mer flexibla och förbli så, förebygga snöuppbyggnad och erbjuder mer grepp på isiga vägar. När ihopkopplad med smarta körteknik och låsningsfria bromssystem, kan vinterdäck förhindra det värsta av olyckor inträffar. Instruktioner
1

minska hastigheten på fordonet när du närmar hörn och när man kör ner en brant lutning. En vanlig och farlig missuppfattning om vinterdäck är att föraren är "olycksfall-proof," på grund av bättre grepp och hantering av en vinter däck ger. Detta kan leda en förare att felaktigt tro att hon kan ta hörn och kullar i hastigheter mer lämpliga för våren, sommaren eller hösten väder körning.
2

Undvik att använda farthållaren. Vinterkörning kräver större kontroll över acceleration och retardation av fordonet än farthållaren tillåter.
3

Undvik tailgating. Lämnar ett rimligt utrymme mellan din bil och bilen framför dig är viktigt i varje säsong, men det utrymme du normalt skulle sätta mellan dig och personen framför dig ska tredubblats under vinterkörning, om det alls är möjligt. Skulle din bil sladd eller förlora kontrollen, kommer du behöver plats för att säkert manövrera utan att träffa föraren framför dig.
4

Ta bort foten från gaspedalen, om och när bilen börjar sladda. Du kommer också vill sakta styra din bil i motsatt riktning för sladd, för att korrigera fordonets bana. Gör inte stampa på bromsen, eftersom detta kan göra att bilen att sladda ännu mer. Den överlägsna dragkraft av vinterdäck hjälpa enormt med sladd, men kanske inte tillräckligt ensam för att hindra bilen från pendlade utom kontroll.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148662.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.