Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

ABS & Traction Control Systems

Körning är ett riskfyllt företag. Faran förvärras när man måste konfrontera ogynnsamma väderförhållanden, varvid förare måste vara extra vaksam med sitt beteende bakom ratten. En bils mekanisk karaktär inte naturligt kompensera för sådana förhållanden. ABS och Traction-kontrollsystemen är utformade för att återföra kontrollen till föraren vid körning på våta täckta trottoaren, is eller snö vägar. ABS Systems

ABS står för låsningsfria bromssystem. Detta system gör det möjligt för föraren att behålla kontrollen över ett fordon i kraftig inbromsning situationer genom att förhindra sladd. Hjulen fortsätter att interagera med vägytan. Således, är föraren möjlighet att styra ut ur skada långt. Enligt National Highway Transportation Safety Administration, fungerar ABS genom att automatiskt pumpa bromsarna när systemet känner ett hjul är redo att låsa. Förare som inte har ABS måste manuellt pumpa sina bromsar för att förhindra att hjulen låser sig på våta snöiga eller isiga trottoaren.

ABS var den nya fordonsindustrin marknadsföring måste ha i slutet av 1980 och början av 1990. Broschyrerna för 1989 och 1990 Lincoln Mark VII tillståndet bilen är utrustad med "fyra låsningsfria hjul skivbromsar standard." Kopian för Lincoln broschyrer läser som om ABS är ett prestanda /lyx funktionen istället för en säkerhet funktionen. Addera Traction Control Systems

Antispinn började dyka upp i stort antal bilar runt mitten av 1990-talet. Denna speciella säkerhetsanordning används för att styra hjulspinn vid acceleration av fordonet. Som med ABS, den är konstruerad för att fungera på halt väglag. En styrenhet känner av när ett däck förlorar dragkraft på vägen, och antispinnsystem enhet (vanligtvis en dator) modulerar strömmen går till hjulen så dragkraft återfått.

A 2003 studie från Monah University Accident Research Center fann att Traction-styrsystem bibehåller fordonets stabilitet och stärker den längsgående och laterala dragkraft.
Tidiga Applications

General Motors släppt versioner av ABS och traction styrsystem i 1971 års modell. De var bara tillgängliga för Cadillac och Buick linjer. ABS erbjöds som tillval på 1971 års Cadillac-modeller. Det var ett datoriserat bakhjulsdrift låsningsfritt bromssystem.

Antisladdsystem var känd som Max-Trac. Detta datorstyrd anordning kom som ett alternativ på Buick Riviera, Centurion, Estate Wagon, Electra 225 och modeller LeSabre utrustade med 455-kubik-tums deplacement motorn. 1971 Buick Riviera försäljning broschyren anges att Max-Trac mäter hastigheten mellan framhjulen och bakhjulen samt "modulerar motorn för att styra kraften till bakhjulen."
Säkerhetsstudier

Resultaten av en juni 1999 studie av National Highway Transportation Safety Administration fann att ABS ökade bromssträckan på löst grus vägytor med i genomsnitt 22 procent. Den 2003 Monash University studie gav att ABS minskade risken för flera fordon krockar med 18 procent. Andra gett resultat var avrinning-de trafikolyckor minskade med 35 procent. Addera I Utgående

säljbroschyrer kan ge ledtrådar om huruvida en viss funktion är tillgänglig av en specifik bil. ABS har sipprat från lyxmärken till vanliga märken och modeller. Traction-styrsystem kan vara en vanlig post, tillsammans med ABS, eller det kan vara ett tillägg på alternativ. Om en bil är utrustad med både funktioner, bromskraft och stabilitet i dåligt väder förbättras när en försiktig förare bakom ratten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148426.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.