Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man startar en F250 Diesel

Ford F250 pickup är en medlem av Ford F-serien raden av fordon. Alla F250 dieselfordon fabrik utrustad med en Powerstroke motor, även om storleken på motorn varierar beroende på årsmodell. Diesel motorer arbeta bort av komprimering, vilket de inte har tändstift som sin gas motsvarigheter. Glödstift ersätta tändstift i F250 lastbilen, bistå med den ursprungliga antändning av bränslet i motorn. För att glödstiften att göra sitt jobb, diesel åkare måste gå igenom en kort process att säkert starta sina fordon. Instruktioner
1

Kontrollera att se till att fordonet är i rätt växel utifrån dess överföring typ. Automatiska F250 lastbilar ska vara i "park" medan lastbilar utrustade med en vanlig växellåda bör vara i "neutral" med broms och kopplingspedalen nedtryckt.
2

Sätt F250 nyckeln i tändningslåset ligger på styrning rattstången. Vrid nyckeln ett kvarts varv tills instrumentpanelen lamporna är tända. En orange /gult ljus med orden "vänta med att börja" kommer att visas. Denna lampa indikerar att fordonets glödstiften värms till deras ideal temperatur för att ge bort tillräckligt med värme att fordonet startar när nyckeln är helt vänt.
3

Vrid nyckeln så långt det går när "vänta med att starta" ljuset har släckts. När motorn har slutat välter och körs på egen hand, ta bort handen från nyckeln. Glödstift tar längre tid att värma upp i kallare temperaturer. Kallare årstider eller klimat kan kräva en längre väntetid innan "vänta med att starta" ljuset inte längre lyser.
4

Lämna nyckeln i läge "på" under körning och upprepa processen varje gång trucken startas. Vrid inte nyckeln framåt medan lastbilen redan körs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148639.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.