Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur att bogsera en Mazda MPV 4X4

Mazda MPV 4X4 är en minibuss som kommer med andra och tredje raden sittplatser. Om din MPV har varit i en olycka eller behöver transporteras till en annan plats, kan du bogsera den istället för att köra den. Fordonet är inte avsedd för fritids bogsering, vilket är bogserar bilen på alla fyra hjulen direkt på vägen. Detta görs vanligen bakom en husbil eller annat fordon. Istället är det Mazda MPV konstruerad för att dras på antingen ett flak eller en hjul-lyft bärgningsbil. Instruktioner
1

Bogsera MPV med utrustning hjullyft med framhjulen från marken för att förhindra skador på fordonet. Under inga omständigheter bör sling-typ draganordning användas för att bogsera fordonet.
2

Använd hjulet vagnar om fordonet bogseras med bakhjulen lyfts. Den enda gången MPV bör bogseras från den bakre är när svåra skador gör det omöjligt att bogsera framifrån. Hjulet dollies höjer fordonets front upp från marken för att förhindra skador på trans-axel.
3

Använd ett flak bärgningsbil för bogsering MPV. Ett flak bärgningsbil håller fordonet nivå, vilket eliminerar oro för skador medan bogsering. Tie-down-krokar är placerade under de främre och bakre delen av fordonet. De ska användas för att fästa MPV till bädden av bärgningsbil när den dras av ett flak bärgningsbil. Användning på annat sätt kan skada fordonet. Om du tänker bogsera MPV på en släpvagn, såsom de som erbjuds av U-Haul, bör du använda de tie-down krokar på samma sätt som med flak bärgningsbil.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149302.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.