Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man använder en automatisk växelspaken

Traditionellt bilar levereras som standard med två typer av överföring: manuell och automatisk. Under de senaste åren, började vissa biltillverkare att erbjuda en "halvautomatisk" alternativ för dem som vill ha en känsla av en manuell växellåda, men också den drivande enkel automatisk. Få ut det mesta av din automatiska växelspak med detta val till sin fulla potential. Saker du behöver
förarens bil licens hotell med halvautomatisk växellåda
Visa fler instruktioner
1

Sitt i förarsätet på bilen, och satte nyckeln i tändningslåset. Se till att bilen är i antingen "park" eller "neutral", och starta den genom att vrida tändningsnyckeln.
2

På de flesta halvautomatiska bilar, tryck på bromspedalen och flytta växelreglaget till "D /M" (enhet /manuell) läge strax nedanför neutral. Om bilen bara har ett drev och en manuell växellåda, flytta in i manuellt läge.
3

att börja köra, helt enkelt ta bort foten från bromspedalen och tryck ned gaspedalen. Bilen börjar automatiskt framåt på första växeln.
4

När bilen når toppen av växelomfång, nära den röda linjen på varvräknaren, driva lätt på växelspaken. Bilen kommer sedan flytta in i andra växeln. Det är inte nödvändigt att ta bort foten från gaspedalen för att flytta, men detta kan resultera i en snabbare övergång från första till andra.
5

Fortsätt skifta genom växlarna tills bilen är på ett bekvämt hastighet.
6

När bromsa, tryck in bromshandtaget, och vänta på att motorn att snurra in den låga växelomfång, vanligtvis runt 1500-2000 rpm. För att växla ner, dra tillbaka lätt på shifter, och bilen kommer att flytta in i den näst lägsta växeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148186.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.