Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör en pinne skift med en bruten Left Foot

Som om att köra en manuell växellåda bil är inte svårt nog att bemästra, blir det en ännu större utmaning när du försöker att göra det med en bruten vänsterfot. Men det är inte en uppföljare till "Mission Impossible", förutsatt att du vara försiktig och ta din tid. Öva dessa steg i en tom parkeringsplats eller på en öde väg innan du kör en pinne skift i trafiken med en bruten fot. Instruktioner
in i fordonet
1

Flytta till förarens sida av fordonet på dina kryckor och öppna dörren. Samtidigt balansera på vänster krycka, placera den högra kryckan på antingen passagerarsidan eller baksätet av fordonet.
2

Lean på kvarvarande krycka och vänder baken mot förarsätet. Sänk din kropp in i bilen, med höger ben för balans och stöd. Ned förarsidan fönster
3

Roll ungefär halvvägs och delvis stänga dörren. Ta kryckan i fordonet nära den vänstra sidan av kroppen. Mata toppen, vadderade delen genom det öppna fönstret och placera botten av kryckan precis till vänster om fordonets koppling. Stäng försiktigt förarsidans dörr och spänna fast säkerhetsbältet. Addera Starta och kör fordonet
4

Placera nyckeln i tändningslåset och vara säker på att nödbromsen är aktiv . Med din vänstra hand på handtaget på krycka, sätta basen av kryckan på fordonets koppling och tryck kopplingen till golvet.
5

Placera höger fot på bromsen och kontrollera att fordonet är i neutralläge med din högra hand. Vänd fordonet på. Hålla din högra fot på bromsen och kryckan på bilens koppling, lossa nödbromsen med din högra hand.
6

Shift bilen i första växeln med höger hand, hålla kryckan på fordonets koppling och höger fot på bromsen. När fordonet är i första växeln, lägg din högra hand på ratten.
7

Flytta din högra fot från bromsen till gaspedalen. Samtidigt rev motorn och sakta bort kryckan från fordonets koppling. När fordonet börjar röra sig framåt, släpp kopplingen helt och tryck på gaspedalen längre ner. Upprepa denna process för att flytta bilen upp i växlarna två till fem, övergår din högra hand från växelspaken till ratten snabbt för optimal säkerhet.
8

Flytta växeln ner genom att ta bort din högra fot från gaspedalen, och trycka på fordonets koppling till golvet med krycka. Snabbt ned Skift med höger hand och omedelbart återlämna handen på ratten. Placera din högra fot tillbaka på gaspedalen, trycker på gaspedalen och släpper kopplingen samtidigt tills fordonet fångar aktuell växel.
9

Stanna fordonet genom att ta bort din högra fot från gaspedalen, trycka på fordonets koppling in med krycka och placera din högra fot på bromsen. Att parkera, flytta bilen i friläge och aktivera nödbromsen. Ta sedan bort kryckan från fordonets kopplingen, stänga av bilen och ta din högra foten från bromsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147893.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.