Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man använder Second Gear

Att kunna köra ett fordon med en manuell växellåda är en färdighet som även många erfarna förare inte besitter. Men om du någonsin har att köra ett fordon som inte är utrustat med en automatisk växellåda, måste du lära dig hur du manuellt växla. Det är inte så enkelt som att bara flytta växelspaken till den andra växeln --- du måste veta hur man får fordonet rör sig i första växeln och lära sig när det är lämpligt att gå över till andra växeln. Instruktioner
1

Bekanta dig med växelspaken mönstret och läget och känna av kopplingspedalen. Tryck ner kopplingspedalen i golvet med din vänstra fot och starta motorn. Flytta växelspaken till den första växelläge som anges på växelspaksknoppen.
2

försiktigt släppa upp kopplingspedalen tills bilen börjar röra sig en aning. Samtidigt, försiktigt tillämpa gaspedalen för att flytta bilen framåt på första växeln.
3

Lyssna på motorn och titta på varvräknaren, om bilen har en. När motorvarvtalet ökar till cirka 2.500 till 3.000 rpm, är det dags att flytta in i andra växeln. På de flesta bilar är det runt 15 mph. Att flytta, lätta på gaspedalen och skjut kopplingen i. Flytta växelspaken i den andra växeln --- positionen markeras direkt på växelspaksknoppen. Släpp långsamt kopplingspedalen när du trycker på gaspedalen. Nu är du accelererar på tvåans växel.
4

Använd andra växeln för att köra runt i områden som kräver en måttligt låg hastighet. Du kommer att flytta in i tredje växeln när du accelererar, eller tillbaka till första växeln om du kommer till ett stopp. Om du nedför en brant backe, använda andra redskap för att hjälpa till att hålla bilen från att gå för fort. Använda bilens andra växeln för "motorbroms" är ett bra sätt att sakta ner utan att använda fordonets bromsar lika mycket. På samma sätt kan du använda andra redskap när du vrider ett hörn för att bidra till att upprätthålla en låg hastighet.
5

Använd tvåans växel för snabbare acceleration och ökad hastighet. Om du hittar dig själv cruising på tredje växeln och behöver accelerera hårt för att passera, till exempel, nedväxling till andra för starkare acceleration. Växla in i de högre växlarna som din motor rpm och hastigheten ökar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149419.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.