Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man rida en wheelie på en motorcykel

Popping wheelies på motorcyklar kan vara farlig, och i vissa fall olagligt. Å andra sidan kan det vara mycket roligt, och visst det är ganska imponerande. Ridning en wheelie på en motorcykel är ännu mer imponerande. Det bör aldrig göras av någon annan än en expert, men följer dessa riktlinjer och du kommer att rida på bakhjulet på nolltid. Saker du behöver
Motorcykel
öppna vägbanan
Hjälm /skyddsutrustning
Visa fler instruktioner
Lansering
1

Starta din motorcykel till en wheelie . Det enklaste sättet att göra detta är genom att rulla den på. Dock kommer den metoden inte fungerar på alla cyklar. Gå ca 1/3 av din Tach intervall medan i första växeln. Sedan, inom en sekund måste du ha gasreglaget på full. Du kan använda din fjädring och /eller din koppling att hjälpa dig om du har problem med att få din motorcykel för att utföra en åktur på wheelie (se tips nedan).
2

Hitta balanspunkten för både din kropp och motorcykeln, så att du kan rida wheelie utan att falla baklänges.
3

växla på din motorcykel för att rida wheelie längre. Det enklaste sättet att göra detta är via en koppling-fria skift, vilket bör du först öva på två hjul innan du försöker det på ett hjul. Medan fullt på gasen, tillämpa tryck uppåt på växelspaken. Sedan snabbt knäppa gasreglaget bort, och tillbaka igen.
4

Låt framhjulet för att komma tillbaka ner. Se till att din hjulet är riktad rakt fram, din gas vidöppna, och stanna på gasen.
5

Rida ut ur wheelie genom att stanna lugn och stadig. Vid högre hastigheter kommer du att uppleva en bit av vacklande, men om du stanna rakt, och inte överkompensera eller panik, bör du vara bra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147925.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.