Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör en Smart Car

Smarta bilar ser söt och ökar i popularitet i USA. Förutom deras tilltalande utseende, de är också mycket sparsam. De förbrukar mindre gas än större bilar och därmed kostar mindre att köra. De är också lätt att parkera och manövrera på trånga stadsgator, tack vare sin diminutiva ramar. Om du är orolig för hur man kör din nya Smart bil, vila lätt. Att köra en Smart bil liknar köra en normal. Instruktioner
1

Kliv in din Smart bil och ta en plats. Ställ in sitsen så att du bekvämt kan nå ratten, gaspedalen och bromsarna. Smarta bilar är mycket mindre än vanliga bilar, men du bör ha exakt samma avstånd mellan din kropp och ratten, gas och broms som du normalt gör. Det är inte säkert att försöka klämma in i förarsätet och det finns ingen anledning för dig att försöka detta. Justera sätet med spaken till vänster på sidan av stolen.
2

Justera bakifrån och sidospeglar på Smart-bilen. Den backspegel bör ge dig en tydlig bild av objekten synliga genom din bakrutan. De backspeglarna ska ge dig utsikt över potentiella mötande trafik i körfält på vardera sida av dig.
3

Spänn fast säkerhetsbältet och insistera på att din passagerare gör detsamma, om någon rider med dig. Ridning i en bil utan bilbälte är mot lagen i de flesta stater.
4

Sätt in nyckeln i tändningslåset till höger om rattstången och vrid den för att starta Smart bil.

5

Frigör parkeringsbromsen på din Smart bil. Det ligger omedelbart till höger. ". Reverse"
6

Steg på bromsen och flytta din Smart bil från parken till de redskap som du behöver, till exempel "drive" eller Lyft försiktigt bort foten från bromsen. Steg på gaspedalen för att accelerera.
7

Var uppmärksam på fotgängare, cyklister och djur under körning. Din Smart bil är liten och därmed mindre synlig för andra runt omkring dig. Smarta bilar kör också tyst, så håll utkik efter fotgängare som kanske inte ser dig komma.
8

Undvik tailgating eller bli tailgated när du kör din Smart bil, för säkerhets skull. Om någon är efter alltför tätt bakom dig, låt dem passera.
9

Håll utkik för gropar och föremål i vägen som kan orsaka din resa att vara ojämn.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148745.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.