Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man sparar Gas och förbättra bilens gas körsträcka

Med den till synes ständigt ökande kostnaden för en gallon av gas, är de flesta bilägare och förare söker lite av lättnad på lokal pumpen. Kombinera kostnaden för bränsle med de stigande kostnaderna för mat och andra råvaror, och det finns ännu fler skäl att försöka skära ner på mängden bränsle som används i en bil eller lastbil på en dag-till-dag basis. Flera åtgärder kan vidtas för att öka ett fordons bränsleekonomi. Saker du behöver
ringtryckmätaren
Visa fler instruktioner
1

behålla din däcktryck. Även om det kan verka som en liten detalj, att se till att ditt fordon har rätt mängd luft i däcken är ett viktigt sätt att maximera bränsleekonomin. Underinflated däck skapar drag, vilket tar mer energi och i slutändan mer bränsle för bilen att övervinna. Håll en billig lufttrycksmätare - så billig som $ 5 eller mindre - i handskfacket. Hitta rekommenderar däcktryck stämplat på din bil någonstans, oftast på dörrposten, i handskfacket eller på däcken själva. Använd dessa siffror för att ställa in rätt däcktryck.
2

Behåll ditt fordon. En välskött bil ger bättre bränsle körsträcka än en försummad fordon. Små komponenter som bränslefilter och gamla, smutsiga tändstift kan orsaka att fordonet löper mindre effektivt och reducera bränsleekonomin. Ha en mekaniker kontrollera dessa punkter regelbundet för att säkerställa regelbundet underhåll och tune-ups enligt rekommenderade intervall, varierar som från bil till bil. Objekt som tändstift, tändstift ledningar och bränslefilter är relativt lätt att byta, så du kanske kan göra det själv, och spara mer pengar.
3

Kör så smidigt och konservativt som du kan. Gör inte golvet gaspedalen varje gång du tar ut från en hållplats, eftersom detta kommer bara förbrukar extra bränsle. Håll varvtalet på motorn låg nog att bilen kan accelerera, men undvik att varva med motorn högre än nödvändigt, eftersom det drar mer bränsle också. Körning smidigt och konservativt kommer också att leda till en mer behaglig körupplevelse och minskar risken för att hamna i en bilolycka.
4

Välj en effektiv bil. Även om det kanske inte är kostnadseffektivt att köpa en annan bil som blir bättre bränsle körsträcka, eftersom kostnaden för den sparade bränsle inte kan kompensera kostnaderna för bilen, om du är shopping för en ny eller begagnad bil, välja ett bränsle -effektiva lösningarna. Bilar med mindre motorer som är mindre i dimension kommer tillbaka bättre bränsleekonomi än en stor, V-8 eldrivna SUV eller lastbil. Många hybridfordon tillgängliga vid tidpunkten för offentliggörandet, kombinerar förbränningsmotorer med en elmotor också.
5

Kombinera ärenden och planera din rutt. Motorer kräver mer bränsle för att köra när de är kalla. När motorn värms upp, behövde den mängd bränsle för att hålla den igång minskar. Om du har flera ärenden att slutföra, försök att kombinera dem på en resa så att motorn håller sig varm och inte behöver svalna och sedan värma upp igen. Om möjligt, planera din resa så att du kör på motorvägar, fasad vägar eller lätt trafikerad väg. Stoppljus och kör i stop-and-go-trafik kan ha en negativ inverkan på bränsleförbrukningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147914.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.