Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur Shift Freightliner Tio Hastighet

Växling en Freightliner 10-växlad manuell växellåda krävs skicklighet, koordination, medvetenhet om motorns varvtal och praktik. De kunskaper som krävs inkluderar att veta när man ska växla upp och nedväxling, dikteras av belastning och klass förhållanden. Samordning behövs för att smidigt balansera driften av kopplingspedalen, gaspedalen, växelspaken och skift-knappen under en växling. Föraren måste också vara medvetna om det ljud som motorn gör när det är dags att växla upp eller nedväxling. Och naturligtvis, övning ger färdighet. Saker du behöver
Freightliner lastbil utrustad med en 10-växlad växellåda
Visa fler instruktioner
1

Starta Freightliner lastbilens motor enligt utgångspunkterna rutiner som beskrivs i lastbilen tillverkarens bruksanvisning. Låt lufttrycket i truckens luftkompressorn för att bygga till mellan 90 och 120 psi. Lufttryck indikeras av lufttrycksmätare på Freightliner s instrumentbräda. Tryck på bromspedalen med höger fot. Lossa parkeringsbromsen genom att trycka på både traktor parkeringsbromsen och trailer parkering rattar broms.
2

Trampa ner kopplingen hela vägen till golvet med vänster fot. Flytta växelspaken till första växeln genom att flytta växelspaken till vänster så långt det går i den neutrala porten och sedan till den bakre delen in i den vänstra skift grind. Släpp långsamt ner kopplingspedalen tills kopplingen har anlitat när pedalen är på toppen av sin bana. Skjut gasreglaget successivt med höger fot.
3

Påskynda Freightliner tills trucken måste flyttas från första till andra växeln. Övergången punkten kommer att dikteras av vilken typ av motor som monteras i Freightliner. Se motortillverkarens bruksanvisning för optimala varvtal för motorn varierar. När den övre rpm på det optimala driftsområde har nåtts, flytta shift-knappen framåt och bryta vridmoment mellan motorn och transmissionen genom att släppa gaspedalen trycket. Transmissionen kommer automatiskt att falla in i den andra växel när motorns varvtal synkroniseras med den hastighet med vilken trucken. Detta kallas knappen växling. Så snart som tvåan ingriper, tryck gaspedalen igen för att fortsätta accelerera. När motorns varvtal når toppen av det optimala arbetsområdet, är det dags att flytta igen.
4

Flytta shift-knappen tillbaka till det bakre läget innan man övergår till nästa växel. Omedelbart bryta vridmoment på drivlinan genom att släppa trycket på gaspedalen med höger fot medan något att kopplingspedalen trycks med vänster fot. Använd en dubbel-clutching teknik genom att flytta växelspaken i friläge och släpper kopplingspedalen. När motorns varvtal når den nedre änden av det optimala motorns arbetsområde, trycka ner kopplingspedalen något med vänster fot och flytta på växelspaken för att engagera tredje växeln. Släpp kopplingen och tillämpa gaspedalen. Detta kallas kombination knapp /spak växling. Tills överföringen är äntligen i 10th växel
5

Alternate knappen Shift och knapp /spak skift. Använd samma teknik för nedväxling, kom ihåg att hålla knappen i det bakersta läget på växelspaken när du behöver byta till en udda redskap och i den främre positionen för ett jämnt numrerade redskap.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149410.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.