Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör en 5 Speed ​​Standard

Skaffa ett körkort i dag inte brukar testa din skicklighet med en manuell växellåda fordon. Ändå kör en "stick shift" är en färdighet som alla borde få, även om bilen råkar vara en automatisk. Eftersom du aldrig vet vad nödsituation kommer att tvinga dig att köra ett fordon som är utrustat med en femväxlad manuell växellåda ska förarna vara medveten om hur man använder denna typ av växellåda. En manuell växellåda bilen styrs av tre grundläggande kontroller: The Gas, broms och kopplings pedaler samt växelspaken. Saker du behöver
Automobile med en manuell växellåda
Visa fler instruktioner
1

Trampa ner kopplingspedalen när du startar bilen med nyckeln. De flesta bilar har idag en tänd utklipp på kopplingspedalen, så om pedalen inte är nedtryckt mot golvet fordonet inte startar. Det är en bra idé att trycka ner kopplingen även på äldre fordon som inte har tändningen cutout.
2

Placera överföring i första växeln när bilen startas. Håll kopplingen inkopplad (pedalen) och bilen stoppades när du väljer växel. Tvinga inte växelspaken till den valda växeln. Jämnhet är en av nycklarna till att köra en manuell (eller automatisk). Flytta växelspaken ordentligt, men låt den mekaniska interaktionen styra din hastighet och kraft vid växling. Sakta ner när du hör någon slipning eller stöter på motstånd vid växling Addera 3

Placera växellådan på ettans växel (oftast till vänster och uppåt, men ibland till vänster och ner. - -Se till shift-växelspaksknopp eller bruksanvisning) och långsamt släppa kopplingen tills fordonet börjar röra sig. Vid den "kontaktpunkt", applicera en liten mängd gas med gaspedalen för att komma bort från en hållplats. Medan du håller gasen försiktigt appliceras, långsamt och mjukt släpp kopplingen genom att lätta på foten från kopplingspedalen. När du är bekant med att flytta bort från ett stopp, med tillämpning av gasen och släpper pedalen blir två sömlösa rörelser, ofta liknas vid den upp-och-ned samordning av cykel-trampa.
4

Pull bort från ett stopp genom applicering av en liten mängd gas och mjukt frigöra kopplingen. Förvara inte kopplingen delvis inkopplat när du trycker på gasen, en företeelse som kallas "rida kopplingen." Också inte bara dumpa kopplingen, vilket kan göra att du stall eller göra att bilen sticket framåt. En gång på gång, använder gasen för att accelerera.
5

Shift in nästa växel genom att lyfta din högra fot från gaspedalen samtidigt som du trycker ned kopplingen med vänster fot och flytta växelspaken i nästa växel. Dessa tre åtgärder måste göras samtidigt och smidigt. Öva kommer att behövas för att göra detta till en smidig process. När sändningen är i nästa växel, fortsätta accelerera smidigt med gaspedalen, växla upp till nästa växel så behövs och som hastigheterna ökar. De flesta fordon kan flyttas runt 3000 rpm för normal framåt framsteg, även om detta kommer att variera från bil till bil.
6

Bromsa när man kommer till ett stopp och övervakar motorns varv per minut. Även om det inte är nödvändigt att växla ner genom alla växlarna när man kommer till ett stopp, kan det hjälpa dig att hålla bättre koll på din hastighet och hur din retardation. När fordonet saktar ner och stannar, trampa på kopplingen så att fordonet inte stannar. Detta är en viktig aspekt av att komma till ett stopp. Flytta växelspaken i neutralläge när du är på ett fullständigt stopp. När du är redo att köra igen, placera bilen i växel och upprepa proceduren för att flytta bort från en hållplats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148447.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.