Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Om Gropar

Jättegrytor finns hål i vägbanan som orsakas av överdrivet slitage. Alltid, potthål förekommer i de viktigaste sträckan av banorna fordonsresandet och är mycket svårt att undvika. Jättegrytor har ojämna kanter och tenderar att vara upp till 6 inches djupt. Typiskt potthål skadar det övre skiktet av vägbanan utan att påverka den underliggande betongfundament. Orsaker

Potholes orsakas av vatten som sipprar in i sprickor i en körbana. Detta läckage undergräver långsamt integritet vägbanan. Sprickor i vägbanan tenderar att bildas i områden där däcken oftast möter trottoaren resor körfält. Dessutom försvagar stress vägbanan från tung trafik basen asfaltväg. När vägbanan är försvagad, sprickor bildas i trottoaren tillåter regnvatten att sippra i. En hård vinter också kan orsaka sprickbildning av asfaltbeläggning. Upprepade episoder av frysning och upptining ökar eller minskar storleken eventuellt vatten inuti vägbanan sprickor. Den intensiva värmen från den varma sommarsolen kan också försvaga trottoaren av en tungt rest vägbanan. Båda kan orsaka en ökning av bredden på sprickorna, vilket i slutändan leder till en kollaps av en liten del av vägen. När kollapsen inträffar, är en jättegryta föds.
Funktioner

Potholes tenderar att vara rund men kan ta på sig bara om någon form tänkbara. Den stora skillnaden mellan ett potthål och sin mycket större kusin, sinkholen, är att ett potthål inte underminerar den underliggande betongfundament av en väg. Sinkholes, å andra sidan, är en fullständig kollaps av banvallen, inklusive de underliggande jordlagren.
Reparation

Väder kraftigt påverkar potthål reparation. På sommaren, reparation besättningen använda en varm asfalt patch för att ersätta den saknade trottoar. Allt skräp och gammal asfalt avlägsnas och varm asfalt placeras i potthål och jämnas till den rätta formen. Detta fyller i hålet och följer den underliggande betongfundament. Förutom att reparera potthål, kommer besättningen reparerar också vägbanan sprickor för att förhindra framtida gropar bildas. Kallt väder jättegryta reparation skiljer sig mycket. Het asfalt kan inte användas eftersom den inte kommer att härda vid låga temperaturer. Istället, reparation besättningar använder en renovering material som kallas cold mix. Kall mix består av material som liknar asfalt som bildar en solid och pålitlig patch. Reparation besättningar återkomma även dessa kalla patch områden i varmare månader för att kontrollera eventuella underhållsbehov.
Överväganden

Vägunderhåll besättningar kontrollera vägbanan för eventuella dränering problem att avgöra om det finns några åtgärder för att förhindra jättegryta bildas. Stående vatten är den primära orsaken till vägbanan sprickbildning. Trottoarkanter och dräneringsdiken kontrolleras för blockeringar och omprövas under tider av kraftigt regn. Utvärdera hela dräneringssystemet på en väg hjälper till att förhindra återkommande gropar och efterföljande skador på fordon.
Varning

Vatten fylls, snö fylld eller is fyllda gropar kan skada fälgar och däcken på en bil. Det är viktigt att kontrollera vägen under stressiga väderförhållanden noga för att ge dig själv tid att undvika att slå en jättegryta. Körning direkt via en jättegryta är ett skärande, märkbar händelse. Många nyheter stationer posta nu tippskydden rapporter om sina webbplatser förutom att rapportera dessa kör faror på sina nyhetssändningar. Självklart, om du träffar en jättegryta, se till att notera det är platsen och kontakta din stat eller länsväg reparation byrå med en rapport. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147996.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.