Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man Mjuka en biltur i en Jeep

En bekväm och mjuk gång är till stor del beroende av utvecklingen av nyckelkomponenter i en jeep fjädringssystem. Medan typ och skick stötdämpare bidrar väsentligt till en bra ritt, andra faktorer - såsom aerodynamik, våren flexibilitet och styvhet, däckens storlek och form, och krängningshämmare utformning och styrka - kommer också att avgöra hur ditt jeep hanterar dips, svängar och gupp. Mixtra med din Jeep fjädringssystem för att förbättra hantering och prestanda. Saker du behöver
gasdämpningen
Däck
Progressiva fjädrar
Linear fjädrar
Krängningshämmare
Visa fler instruktioner
1

Ändra din Jeep nuvarande stötdämpande system med en ny uppsättning av absorbenter gas chock. Med kontinuerlig användning över tid, kan även de bästa stötdämparna slits ut, och det är oftast den främsta orsaken till en obekväm rida. Gas chocker är betydligt mer effektiva än sina hydrauliska motsvarigheter, speciellt över gropar och gupp i vägen.
2

Välj en ny uppsättning däck, se till att de har högre sidoväggar än de i din befintliga uppsättning . Däck med kortare sidoväggar är inte tillräckligt flexibla för att absorbera effekterna av gupp och gropar och som ett resultat är de störningar som inträffar överförs till hela upphängningssystemet.
3

Ersätt nuvarande fjädrar i upphängningssystem med en mer följsamma set. Om manövrering runt kurvor och skarpa krökar berör dig, gå till "progressiva" fjädrar, eftersom de blir mindre stel med lätt tryck, och fast under hård kompression eller påverkan. Alternativt kan du välja "linjära" fjädrar, eftersom dessa inte bara mjukare och mer flexibelt, svarar de snabbt och konsekvent, oberoende av komprimering de är utsatta för.
4

Installera ett anti- störtbåge som är avsedd för rutinmässig användning på väg, om din jeep inte är försedd med något. Undvik dock oflexibla krängningshämmare som är utformade specifikt för racing, eftersom sådana stänger öka kurvtagning, men minska ride och körkomfort. Krängningshämmare väsentligt lägre fordon swing, särskilt runt kurvor och hörn .. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148934.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.