Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kan förbättra Prius Mätarställning

Med de stigande kostnaderna för bensin (för att inte nämna allt annat) fler och fler människor försöker hitta områden i livet där de kan spendera mindre pengar. En av dessa metoder är det allt populärare handlingen att köra en hybridbil, som kombinerar en gasdriven motor med ett laddningsbart elsystem. Även Toyota Prius kan leverera imponerande gas körsträcka utan att föraren behöver försöka mycket hårt, är det möjligt att maximera denna hybrid är redan imponerande sparsamhet. Saker du behöver
ringtryckmätaren
Visa fler instruktioner
1

behålla din Prius enligt Toyotas rekommendationer. En perfekt kör bil är en glad, bränslesnål bil, så se till att din Prius "bränslefilter, tändstift och andra tune-up objekt är i bra form och jämna ut. Byt olja vid rätt intervall, liksom, med korrekt vikt olja. Tung olja som har blivit slam från inte förändrats tillräckligt ofta skapar dra på motorns inre delar, vilket i sin tur kräver mer kraft för att hålla motorn igång effektivt.
2

Övervaka lufttrycket i din Prius "däck. President Obama kan ha blivit trakasserad för sin kommentar om hur ordentligt pumpade däck kommer att minska den globala uppvärmningen under 2008, men han hade rätt i en omfattning. Mosig för lågt lufttryck skapar friktion, tvingar din Prius att arbeta hårdare för att bibehålla hastigheten, vilket i sin tur negativt påverkar dess bränsleekonomi. Håll en ringtryckmätaren händig och regelbundet kontrollera däcktrycket en gång i veckan eller så. Addera 3

kusten när det är möjligt. Ett av knepen som Prius ägare använder rullar fritt ned kullar och kvaliteter, vilket placerar Prius i "glid"-läge, där det varken använder bränsle eller batteri. Du kan även planera din körning vägar runt kullarna.
4

Drive konservativt. I dagens jäkt jäkt värld där maximera varje tillgängligt ögonblick verkar ha blivit av största vikt, är det viktigt att sakta ner och bara njuta av åkturen. Nästa gång du kör din Prius, ta ett djupt andetag och köra på ett utmärkande sätt. Slå inte igen på gasen när du tar ut från en hållplats eller måste accelerera för att hänga med i trafikrytmen. Vem vet? Kanske du kommer att hamna mindre stressad samtidigt som du sparar pengar på bränsle.
5

Undvik A /C och defroster om det inte är absolut nödvändigt. Båda dessa funktioner, men i synnerhet den A /C, ta energi för att fungera. Så om det inte är blixtsnabb varmt eller iskallt, försöker hålla en konservativ temperatur i hytten.
6

Undvik att köra över 55 mph. Även om detta kan vara omöjligt om du reser på en av landets snabba motorvägar, om du kör på en urban motorväg, det är allmänt acceptabelt att köra runt 55 mph. Över denna hastighet, startar Prius "bränsle körsträcka att rasa med varje extra mil per timme som du reser. Planera dina resor runt vägar där du kan köra mellan 35 och 45 mph. Frontage vägar som går längs motorvägar kan vara särskilt användbart i detta avseende.
7

Kombinera ärenden så att du inte startar bilen när det är kallt, vilket tar mer energi. Försök istället att göra så många ärenden som möjligt på en resa, så att motorn inte har en chans att svalna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148285.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.