Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur Backup Uphill Med en växelspak bil

I denna tid av automatlåda och paddel-reglage, kan lära sig att köra en manuell växellåda med en pinne shifter vara en tuff uppgift. Även efter att du har bemästrat neutral till första och byta växel, det finns fortfarande många situationer som kan kasta dig för en slinga. En av dessa situationer är att gå upp en kulle i omvänt. Att behöva backa uppför i en bil med en manuell växellåda kan vara en tuff uppgift även för erfarna förare. Instruktioner
1

Kontrollera att det inte finns någon mötande trafik eller andra fordon i din väg.
2

Placera höger fot ner på bromspedalen och din vänstra fot ner på kopplingspedalen. Både koppling och bromspedaler ska skjutas så långt till golvet som de kan gå. Din parkeringsbromsen bör anlitas om det inte redan är. Sätt på dig säkerhetsbältet och slå på din bil
3

.
4

Lossa parkeringsbromsen . Du kommer att känna att bilen rör sig något framåt, men så länge foten är på bromspedalen det inte bör gå längre än en tum eller två.
5

Flytta växelreglaget över till backväxeln . Omvänd i vissa bilar ligger hela vägen till höger och nedåt, medan på andra bilar det är beläget till vänster och ovanför första växeln. Se till att du vet var din backväxeln läggs innan du försöker att backa uppför.
6

Flytta din högra fot på gaspedalen och sakta börja ge bilen en del gas. När du hör att motorn varvar upp, börja släppa kopplingspedalen. Du kan behöva göra detta snabbare om det finns en bil parkerad framför dig. Så småningom din bil kommer att börja röra sig bakåt.
7

släpp kopplingspedalen när du flyttar. Kom ihåg att hålla huvudet vänt bakom dig hela tiden och skanna för mötande trafik, fotgängare eller hinder i vägen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149441.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.