Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör en sportbil

Sportbilar är inriktade på en övergripande balans av prestanda som maximerar hantering, acceleration och bromsning. I motsats till en muskel bil, vilket är i huvudsak inriktad på kraft och acceleration, levererar en sportbil mycket roligt när det blir dags att kurvtagning, oavsett om det är en racerbana eller en övergiven bakgata. Instruktioner
1

Accelerera smidigt men aggressivt. När du accelererar i en sportbil, tillämpa gasreglaget successivt och inte i en ryckig sätt, särskilt när programmet avslutas hörn. Detta kommer att säkerställa att fordonet inte blir orolig. I motorstarka sportbilar gillar Corvetter och Porsche, är detta särskilt viktigt, eftersom den plötsliga effektökningen kan orsaka instabilitet.
2

Håll båda händerna på ratten om du inte byta växel. Håll hjulet vid klockan 3 och 9. När förvandlas till ett hörn, undvik "shuffle styrning," som är där du skjuter dig händerna runt ratten när du vrider det. Snarare hålla händerna i samma position, även om armarna korsa. Detta kan vara svårt att vänja sig vid första, men det garanterar att du alltid vet var rakt-fram-läge för hjulet är.
3

Shift nära redline om motorn är en högvarviga motor. Mest sugmotorer sport bilmotorer Redline relativt hög, allt från 6.500 till 9.000 rpm. Ofta är topp hästkrafter görs strax före eller vid redline. Naturligtvis vissa bilar som Porsche 911 Turbo producera en hel del kraft och vridmoment ner lågt och behöver inte vara revved så högt innan nästa växel är vald.
4

Shift snabbt men smidigt. Inte bara ramma växelspaken från växel till växel under upp-och nedväxling. Istället flyttas så smidigt som möjligt, pausa för en sekund mellan växlarna innan skjuta spaken i nästa växel. Detta kommer att minska mekaniskt slitage samt göra körningen roligare.
5

Matcha motorvarvtal till kugghjulet du nedväxling in. När saktar ner till ett hörn och nedväxling till nästa lägre växel, blip gasreglaget att föra varvtal upp till där det lägre växel kommer att placera motorvarvtal.
6

Använd "hälen och tå "metoden vid samtidig bromsning och nedväxling. Häl och tå nedväxling är där du vrider foten på bromsen över till gaspedalen till blip gasreglaget och föra varvtal upp samtidigt inbromsning. Detta är en avancerad körteknik, men kommer att göra din körning smidigare och snabbare och minska slitaget på bilens mekaniska komponenter.
7

Finish bromsa bilen innan du går in i sväng. När du närmar dig en kommande kurva, få din bromsning gjort innan du går in i sväng. Om du måste ansöka bromsning under en sväng för att sänka hastigheten, kan du rubba fattning av bilens chassi på grund av den plötsliga väger överföringen mot utsidan av svängen. Använd bromsarna när du anger tur att överföra vikt mot utsidan av svängen.
8

Titta var du går under kurvtagning, inte var du är på. Om du reser snabbt genom ett hörn, hålla ögonen upp vägen till där bilen är på väg.
9

inte börja accelerera fullgas tills du är förbi spetsen på hörnet, vilket är den del av hörnet där ljusbågen börjar kurvan mot utgången. Applicera gasreglaget mjukt för att inte störa lugnet av fordonet. Tillämpa för mycket gas innan utgången av svängen kan resultera i överstyrning, där den bakre änden förlorar greppet och går mot utsidan av svängen, eller understyrning, där den främre änden går mot utsidan av svängen istället för att stanna på linjen du kör på. Ibland är överstyrning en önskvärd effekt, speciellt i en sportbil, och kan göra körningen roligare om det är kontrollerbar. Det kan emellertid också vara farligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148200.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.