Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur Shift en 15-växlad växellåda

Växlingsmönstret på en 15 växlad växellåda kan visualiseras som en tre våningar. På varje nivå, du har fem möjliga redskap, definierat som ett "område." Den första våningen är "djupt lo" eller djup sänkning. Den andra våningen är "lågväxel" och den tredje är "hej sortiment." När du flytta genom växlarna i varje område, kommer du flytta till progressivt högväxt växlar, med lägre vridmoment, men tillåter en högre toppfart. Instruktioner
1

Tryck ner kopplingspedalen in och flytta in i den längst till vänster och tillbaka facket, är denna djupa lo 1. Med kopplingen nedtryckt, se till att splittringen omkopplaren på huvudet av växelspaken flyttas till vänster, engagerande den djupa lo sortiment.
2

Släpp kopplingen, tillämpa gaspedalen och börja framåt. Eftersom motorns varvräknare närma sig den röda linjen, tryck ner kopplingen och växla rakt fram till djupa lo 2. Återigen, eftersom RPM närmar den röda linjen (du behöver inte över rev motorn), flytta tillbaka och till höger för att nå djupt lo 3. Framåt för djup lo 4 och rygg /till höger för djup lo 5.
3

Snärta split slå på växelspaken huvudet till mittläget. Detta väcker allt från djupa lo till lågväxel. Gör det som motorn åter når nära den röda linjen. Med omkopplaren flyttas till mitten, kan du flytta nu växelspaken hela vägen till "1st" läget, hittade och längst bak vänster position. Denna växel är Låg 1. Upprepa skiftprocessen skisseras för djupa lo, eftersom mönstret är detsamma.
4

Snärta split knappen till höger ett klick mer att engagera hi intervallet. Detta bör göras som du når högre varvtal på låga 5 växel. Flytta sedan reglaget tillbaka till hi 1. Upprepa konturerna skiftprocessen för djupa lo sortiment. Du kan vända denna växlingsmönster till ned SKIFT och bromsa utan användning av bromsarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149146.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.