Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man beräknar Gas Mätarställning för din bil

Gas är en stor kostnad för en del människor - varje resa till bensinstationen är en dränering på sina ekonomiska resurser. De genomsnittliga miles per gallon (mpg) varierar från bil till bil, och många faktorer kan påverka en bils grundläggande MPG. Större fordon får i allmänhet färre miles per gallon, och motorer med fler cylindrar vanligtvis har lägre MPG betyg. Hur du kör din bil och den form som det är i kan också påverka MPG. Om du är intresserad av att veta bilens MPG, behöver du bara skriva ner några siffror. Saker du behöver
Anteckningsbok och penna
Calculator (tillval)
Visa fler instruktioner
1

fyller upp din bensintank helt och skriva ner bilens körsträcka, som visas på vägmätaren, vid tidpunkten för fyllningen-up. Håll en liten anteckningsbok och en penna i handskfacket så att du har något praktiskt för att notera körsträcka.
2

Fyll din bil med bränsle igen när det behövs. Skriv ner i din anteckningsbok hur många liter bränsle du behöver för att fylla tanken.
3

Notera aktuell körsträcka på vägmätaren vid påfyllning och skriva ner det i din anteckningsbok. Subtrahera den andra mätarst första behandlingen, svaret är hur många miles du har kört sedan den senaste fill-up. Till exempel, om bilens körsträcka var 27.554 vid första fylla upp och 27.811 på den andra, körde du 257 miles mellan påfyllningar.
4

Dela körsträcka mellan de två påfyllningar av antalet liter du lägger i din bil på den andra fylla upp. Detta nummer är bilens MPG. Till exempel, om du körde 257 miles mellan påfyllningar och satte 10.5 liter gas i tanken att fylla det, skulle MPG vara 24.48.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148427.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.