Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man gör Pendling i Winter Lättare

Även en måttlig pendla kan bli en lång mardröm under kalla vintrar i den snöiga nord. Mellan skrapa snö från bilen, fastna bakom ett salt lastbil och fastna i en trafikstockning som orsakas av bilar glider av vägen på svart is, kan en 30-minuters pendla förvandlas till en 2-timmars fiasko. Men planera framåt och få kreativ kan göra pendling under vintern lättare och mindre stressigt. Instruktioner
1

vakna tidigare. Det är frestande under de kalla, mörka månader att sova till sista stund. Dock kommer vakna upp bara 10 till 15 minuter tidigare än du gör under milda vädret ger dig tid att kolla dagens väder, skrapa snö från bilen om det behövs och köra säkert att arbeta på en rimlig hastighet. Ännu värre än att behöva köra i halka, snöiga förhållanden gör det i en hast, så ge dig själv 5 eller 10 minuter extra för att köra till jobbet på dåligt väder dagar.
2

Kolla väderprognosen innan du går till sängs och så fort du stiger upp på morgonen. Detta gör att du kan planera för att lämna hemmet tidigt för att undvika ett dåligt väder front på morgonen eller förhandla en tidigare sluttid till ditt arbete dag för att undvika förutspådde underkylt regn i början av kvällen.
3 < p> Fråga din arbetsgivare om flextid eller distansarbete. Om distansarbete är ett alternativ som du aldrig har utövat, uppkomsten av kalla, kanske hala vädret vara det perfekta tillfället att begära att tillfälligt arbeta hemifrån. Om detta inte är ett alternativ, fråga om ditt företag tillåter dig att "böja" start-och sluttider. Med denna flexibilitet tillåter dig att komma in sent om din stadsdel blir insnöade och snöplogen kommer genom sent på morgonen, eller kan du lämna jobbet tidigt för att undvika snöstorm förhållanden.
4

Store bilen på en skyddad plats, om möjligt. Om du har ett garage, sätta ditt mest använda fordon i det. Detta kommer att spara tid och ansträngning för att skrapa snö och is bort det på morgonen. Om du inte har ett garage men har tillgång till en carport, överväga att använda det bara på vintern för samma anledning. Även om du måste betala din lägenhet föreningen eller lägenhetskomplex en liten avgift för att få en skyddad plats för parkering, kan du finna att den tid och ansträngning det sparar är värt det. Om du lämnar din bil i ett parkeringshus på din destination, försöka hitta en plats på en skyddad lägre nivå från open air. Detta innebär också mindre tid att skrapa snö och is från framrutan i slutet av din arbetsdag.
5

Få lite lugnande musik eller en bok på cd för bilens CD-spelare. Du vill inte att distrahera dig från att köra säkert, men om snöigt eller halt väder orsakar en trafikstockning på din rutt, har du något underhållande eller tröstande att göra väntan mindre irriterande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147982.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.