Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Körteknik för att spara gas

Mellan höga priser på naturgas och ekologiska problem, alla har en anledning att spara gas. Att köpa en ny bil är inte det enda sättet att öka bränsleekonomi. Det finns många körteknik som kan spara gas med en hastighet lika bra eller bättre än de senaste hybridbilar. Att vara en säkrare, mer uppmärksam föraren är tillräckligt för att spara gas, men lägga till några nya vanor till din körning kan spara ännu mer. Grunderna

Trafiksäkerhet inte bara räddar liv utan även gas. Körning på eller under hastighetsgränsen kan göra en betydande skillnad i bränslebesparingar. Naturvårdsverket uppskattar att köra 55 mph i stället för 65 mph tjänar en besparing bränsleekonomi mellan 10 och 15 procent.

Aggressiv körning bränner onödigt mycket bränsle, så en mer laid-back körstil kan öka bränsle sparande ännu mer. Utrullning till stopp och undvika snabba starter kan öka bränsleförbrukningen med upp till 37 procent, enligt ett test vid Edmunds.com. Titta på vägen långt fram, och lära sig mönstren av trafikljus för att undvika onödiga stopp samt.

Ställa in farthållaren kan undvika den typ av accelerationen som äter upp gas. Väva in och ut i trafiken och tailgating kan leda till att du ständigt variera din hastighet. Edmunds.com rapporterade en ökning bränsleekonomi på 14 procent bara genom att använda farthållaren. Ställ inte farthållaren i ett område med massor av kullar som ständigt skiftande att hålla en konstant hastighet kommer bara skada din bränsleeffektivitet.
P Det kan vara lättare att hålla bilen igång vid korta stopp, men tomgång i huvudsak använder gas för att gå någonstans. Nya bilar behöver inte värmas upp innan du kör, så det finns aldrig ett behov av att gå på tomgång. Stäng av bilen när slutade för mer än en minut och du kommer att se en bränslebesparing på 19 procent, enligt Edmunds.com.
Hypermiling

2004 Wayne Gerdes av webbplatsen CleanMPG.com skapade termen "hypermiling" för att beskriva de metoder för vissa entusiaster bränsleeffektivitet för att öka de miles de får per gallon gas. Hypermilers kartlägga ständigt vägförhållanden och förutse framtida trafikförhållanden för att undvika att använda gas-och bromspedaler så mycket som möjligt. De använder också bränsle enheter förbrukning Visning för att få omedelbar feedback på sina körteknik. Enheterna är standard för hybridfordon, men kan installeras i de flesta andra bilar och miles Visa per gallon avläsningar i realtid.
Ecodriving

Eco-driving liknar hypermiling, men eko-förare är mer intresserade av miljöfrågor än bara spara gas. Eco-drivrutiner använder många av samma körteknik som hypermilers men även lägga metoder som minskar vikten belastning av fordonet genom att inte överbelasta stammen eller andra förvaringsutrymmen och konsolidera resor att använda mindre gas totalt. Många eko-drivers fokus på att upprätthålla luftkvaliteten standarder moreso än bränsleekonomi, men de metoder går hand i hand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148093.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.