Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Så tolkar bilens Varningslampor

Varningslampor kan bara ha en betydelse i de flesta fall. Men tillverkningskostnaderna tvingar ibland bilformgivare att kombinera flera signaler i en enda indikator. Saker du behöver
Ägarmanualer
Visa fler instruktioner
1

Läs din instruktionsbok tills du helt förstår varje varningslampa och planera ett svar för varje varningslampa. På så sätt är det lättare att vara lugn och cool i en motor nödsituation.
2

Stäng av bilen när "motorn" tänds. Räkna med en förlust oljetryck, eftersom både oljetryck och vattentemperatur kombineras ofta i "motorn" varning.
3

svara snabbt på en "check engine" eller "strömavbrott" ljus . Även denna Självdiagnossystem inte signalerar en nödsituation, gör det tyda på ett problem med de datoriserade motorreglage och förare bör konsultera en mekaniker.
4

Minns "bromsen" varningslampa betyder oftast parkering bromsen är på. Men det kan också indikera låg bromsvätska, dubbla bromssystem fel eller bromssystemet hjälpkraftsläget har misslyckats.
5

Ignorera inte en "generator" eller "avgiftssystem" ljus. Eftersom de kontrollerar endast för generatorns spänning, kan de innebära en lös drivrem.
6

lagen om en "trunk" ljus. Lämnas därhän, orsakar det en konstant belastning på batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147805.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.