Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur Shift en Honda Shadow Spirit 750

Växling en Honda Shadow Spirit 750 korrekt kommer effektivt minska bränsleförbrukningen samt förlänga transmission, drivlina och motor slitage. Den Honda Shadow Spirit 750 har en femväxlad manuell växellåda framåt. Denna modell är konfigurerad med en "en nedåt, fyra upp" växlingsmönster. Instruktioner
Up Shifting
1

Slå på strömmen till motorcykeln, men starta inte motorn. Kontrollera om motorcykeln är i neutralläge. Om inte, dra kopplingshandtaget helt in och tryck på växelspaken ner med din vänstra fot flera gånger tills det tar stopp "klicka". Du är nu på första växeln.
2

Sätt foten under växelspaken med kopplingshandtaget fortfarande i och lyfta upp "1/2 klick." Den gröna lampan ska lysa, vilket indikerar att transission är i neutralläge. Om inte, upprepa detta tills lampan tänds.
3

Sitter på motorcykeln i körställning med fötterna stadigt på marken, dra kopplingshandtaget helt in och håll den . Tryck på "Start"-knappen för att starta motorn. När oljetryckslampan slocknar, förbereda sig för att avgå.
4

Håll cykeln upprätt från sittande ställning med kopplingshandtaget fortfarande dras helt in, försiktigt glida lite vikt på höger sida av cykeln och använd din vänstra fot för att avgå på växelspaken tills du hör en märkbar "clunk." Det kommer att kännas och låta som om kedjan har blivit hårdare när överföringen har anlitat.
5

långsamt låta kopplingshandtaget ut samtidigt som ditt saldo tills en säker hastighet på ungefär 3 till 5 mph uppnås . Detta gör det möjligt för föraren att sätta båda fötterna på fotpinnar och förbereda sig för att flytta in i andra växeln.
6

Tillsätt långsamt gaspådrag tills motorcykeln stoppar konstant acceleration och du uppnår en mycket hög nivå av rpm , vanligen ca 12 till 15 mph (tillverkaren rekommenderar 12 mph).
7

Dra i kopplingshandtaget helt och växling till tvåan genom att stänga gasspjället, placera foten under växelspaken och lyft upp det tills du hör och känner en märkbar "klick". Kom ihåg att Växlingsmönstret för denna motorcykel ett ner, fyra upp, gör andra växeln ett "klick" uppåt. Släpp kopplingshandtaget i en måttligt snabb men ändå smidig herrgård för att engagera andra växeln, lägg sedan till makten.
8

Accelerera på samma sätt genom tredje, fjärde och femte växeln. Tillverkaren rekommenderar att flytta in i tredje växeln vid 19 km /h, fjärde växeln på 25 mph och femmans växel vid 31 mph. Dessa hastigheter varierar beroende på terrängen och trafiken du upplever. Använd din bästa diskretion, men se till att inte låta motorn gå på en mycket hög rpm under alltför lång tid innan växling.
Nedväxling
9

Släpp gasreglaget till stoppa acceleration eller om motorn låter som det är "släpa". Dra i kopplingshandtaget in och steg på växelspaken tills du hör och känner ett "klick" och sedan långsamt släppa kopplingen. Detta är "nedväxling." När du släpper kopplingen, kommer de varvtal stiger. När motorn håller en jämn, icke-slipande spinnande, har du valt rätt växel oavsett hastighet du är på.
10

Välj lämplig växel för hastigheten du ska. Medan nedväxling, är det möjligt för dig att flytta hela vägen ner till första växeln genom att kliva på växelspaken fyra gånger och höra ett distinkt "klick" varje gång.
11

Var försiktig när du nedväxling, som "over-reving" motorn genom att välja en växel som är för låg för den hastighet du reser kan skada transmissionen och motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149181.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.