Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Rätt Väg till Shift en Semi traktor

Växling en semi-traktor kräver övning som likheterna till att köra en pinne skift är liknande men med många fler växlar att flytta genom. Standarden semi-traktor har någonstans från åtta hastigheter till 18 hastigheter. De regler som kopplingen trycks ner för att engagera sig i växeln, men behöver inte användas för att flytta genom de återstående växlarna. Instruktioner
1

steg in i lastbilen och sätt in nyckeln i till tändningen. Tryck kopplingspedalen till golvet. Se till att reglaget är i "neutralt" läge.
2

Starta trucken genom att vrida nyckeln till medurs läge. Vissa bilar har en tryckknapp tändning som startar trucken. Addera 3

Tryck ner bromspedalen med höger fot. Tryck på den gula parkeringsbromsomkopplare när luft mätare läser 120 pounds av lufttrycket.
4

Placera växelreglaget i "Andra växeln." Se till att kopplingspedalen trycks hela vägen ner. Släpp långsamt ner kopplingspedalen samtidigt som du trycker ner gaspedalen ned. Applicera mer bränsle som bilen börjar röra sig framåt.
5

Placera växelreglaget i "Tredje växeln" som motorn stannar varva. Förfarandet är detsamma som att flytta en manuell växellåda. Kopplingen behövs inte för att flytta till nästa växel.
6

Shift växlar hela vägen till slutet. När växeln är i slutet, dra i spaken till "upp"-läge. Ta skiftenheten hela vägen till vänster och nedåt. Fortsätt att flytta genom växlarna.
7

Tryck ner kopplingspedalen hela vägen ner och tryck på bromspedalen för att stanna. Ta växelreglaget till "Neutral".
8

Följ samma procedur för att växla till backen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149334.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.