Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur får man en bil Unstuck från leran

fastna i leran är en av farorna med körning på obelagda, våta vägar eller gå ut fyrhjuling - och ja, kan även jeepar och SUV fastna i leran . Vissa områden av landet verkar plågas med leriga vägar, men en förare kan bli överraskad nästan var som helst, och till slut fastnade i en klibbig röra. Bilar är konstruerade för att köra bra på vägar som tillhandahåller dragkraft, men hala leran kommer bara göra dina däck spinn. Förvara dessa steg i åtanke om du någonsin behöver för att få en bil loss från leran. Instruktioner
1

inte panik. Ofta en människas instinkt är att göra samma sak hårdare, om de inledande insatser inte fungerar. Det kommer inte att hjälpa din situation för att skjuta hårdare på gaspedalen, snurra hjulen - det kommer bara få bilen ännu djupare fastnat. Så sluta, komma ut ur bilen, och titta på situationen.
2

Tryck försiktigt på gaspedalen för att försöka lindra ur lera grop. För bilar med automatlåda, ställa bilen i sitt lägsta växeln och ge den bara lite gas för att se om däcken kommer att få dragkraft. För bilar med manuell växellåda, använd en högre växel och mycket försiktigt släppa ut kopplingen, flytta däcken tum för tum. Om detta inte fungerar, prova nästa steg.
3

Rock bilen fram och tillbaka. Vrid ratten så att hjulen är raka, och snabbt växla fram och tillbaka från omvänt att köra omkring 8 till 10 gånger - men inget mer, eller du kan skada din bil. Om din bil är fortfarande fast, gå vidare till nästa steg.
4

Låt lite luft ur däcken. En något punktering kommer att ge mer yta att komma i kontakt med marken, kanske ger det extra mycket dragkraft du behöver för att få misslyckades. Kom bara ihåg att fylla dina däck så fort du kommer till säkerhet.
5

Hitta något att placera i däcken att tillhandahålla dragkraft. Du kan använda trädgrenar, sand, styrelser (se för naglar), en gammal rock eller filt, eller ens dina golvmattor. Placera dessa objekt enligt dina framhjul, och kör långsamt över dem. Detta steg kommer nästan alltid få en bil loss från leran, men om det inte fungerar, kan du behöva hjälp.
6

Få hjälp. Ring en bärgningsbil eller en vän som har en jänta att komma och rädda dig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148004.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.