Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur öka den dragkapacitet på Lastvagnar

Varje fordon tilldelas en maximal dragkapacitet av tillverkaren. Denna siffra anger, i pounds, den högsta vikten på en släpvagn som ett visst fordon är kapabel att säkert transportera med ett lager konfiguration. Den dragkapacitet bestäms av förmågan hos ett fordons komponenter för att säkert och effektivt kunna hantera vikten av en ökad belastning. För att flytta en släpvagn, måste motorn producerar tillräckligt med hästkrafter, medan bromsarna måste ha tillräcklig kraft för att stoppa lasten. Ändringar av de olika systemen i ett fordon kan bidra till att öka dragkapacitet. Saker du behöver
Ström programmerare
Släpvagnsbromsventil controller
Uppgraderad axlar
Uppgraderad Hitch
Visa fler instruktioner
1

Utvärdera vikt trailers som du skulle vilja att bogsera i förhållande till dragfordonet maximala dragkapacitet. Om släpet överstiger bogsera rating av mer än 1.000 till 2.000 pounds det kan vara bäst att använda ett annat fordon för bogsering. Men om skillnaden i vikt är inom ett rimligt intervall, börja planera ändringar.
2

Köp och installera en eftermarknad makt programmerare för lastbilen. Dessa enheter skapar extra hästkrafter och vridmoment, vilket ger bilen extra kraft för att dra tyngre laster och arbeta med bilens elektroniska styrenhet att modifiera automatlåda växling för bättre hantering medan bogsering. Programmerare är typiskt programspecifika och baserat på märke och modell av lastbilen. Addera 3

Arbeta med en professionell mekaniker att uppgradera bromssystemen på lastbilen. Det är absolut nödvändigt att bogsera fordonet kan säkert och effektivt stopp med en tyngre last. Uppgraderade bromsskivor och bromsbelägg kommer bidra till att skapa mer kraftfull bromsning. Samtidigt fortsätter arbetet med att utrusta bilen med en elektronisk släp broms controller som gör det möjligt för föraren att justera bromskraft av släpets bromssystem under körning.
4

Uppgradera axlarna och skillnader i lastbilen med tyngre belastade delar. Även om detta är en dyr uppgradering, kommer en förbättrad utväxling tillåta tyngre laster som ska bogseras utan att orsaka onödig stress till lastbilens drivlina.
5

Installera en hake som kan hantera den ökade viktbelastning som du planerar att bogsera. Många bilar levereras som standard med en klass III skumt, klassad för laster upp till 5000 pounds. Dock kommer tillägg av en högre klass skumt möjliggöra säker transport av tyngre laster. Till exempel kan uppgradera till en klass IV hitch öka hitch kapaciteten till 10.000 pounds.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149163.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.