Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör en manuell bil

De flesta nya bilar är utrustade med en automatisk växellåda som standard, men det är fortfarande möjligt att plocka upp en manuell bil, beroende på vilken typ av fordon du vill köra. Bilar med manuell eller standard överföring, beroende på föraren att växla när fordonet accelererar. Lära sig att köra ett fordon med en manuell växellåda kan vara frustrerande i början, men med lite övning kommer snart att kännas som en andra natur. Instruktioner
1

Placera nyckeln i tändningen och tryck på kopplingspedalen till golvmattan. Manuell växellåda fordon startar inte om de är i växel.
2

Applicera tryck på bromspedalen med höger fot. Vrid knappen för att starta tändningen.
3

lossa nödbromsen. Du hittar släppet antingen på mittkonsolen eller under förarsidan streck, beroende på märke och modell av din bil.
4

Placera din högra hand på minnet och skjut in det första växelläge - ettans växel är spåret hela vägen till vänster och upp i de flesta bilar
5

Släpp långsamt kopplingen tills du känner att det börjar att fånga, och sedan tryck lätt på. gas. Tanken är att ta bort så smidigt som möjligt.
6

ge bilen mer gas när den accelererar, och ta bort foten från kopplingspedalen.
7

få lite hastighet och trampa ned kopplingspedalen igen, samtidigt släpper gasen.
8

Shift in tvåan, vilket är direkt under första. Långsamt släpper kopplingen och ger bilen gasen igen för att få upp farten.
9

Upprepa denna process hela vägen genom femte eller sjätte växeln, beroende på din bils växellåda typ.

10

Tryck ner koppling och bromsar på samma gång när du behöver sakta ner. Pop bilen i friläge medan du väntar på en ljus eller stoppskylt, sedan börja skifta från första. Neutral är oftast utrymme i-mellan upp och ner på ditt minne.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148074.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.