Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur du håller bilen sval utan luftkonditionering

Bilar är stora solfångare. De har fönster för att låta solens energi i, och de har tillräckligt med massa för att hålla värmen. Vi har alla hört de varningar som en bil kan bli så varmt, kan det döda en hund eller små barn. Och det tar en hel del AC pump som värme ur bilen när den värms upp. Men det kan vara ett dyrt och slösaktigt sätt att kyla din bil. (Och om du har en gammal bil, kanske det inte ens fungerar.) Det bästa sättet att naturligt kyla din bil, är att hålla den från att bli så varm i första hand. Saker du behöver
En bil solskydd
vatten och pappershanddukar.
Visa fler instruktioner
1

Använd en vindruta solskydd.

Du har utan tvekan sett solskydd i fönstren av bilar - kanske med fåniga meddelanden på dem. Du kan även ha en själv.

En bil solskydd är oftast en bit hopvikt kartong eller tyg eller annat material som du lägger upp mot insidan av vindrutan för att hålla solen ute. De bästa är de blanka reflekterande och kära, men någon av dem gör en enorm skillnad.
2

Park mot solen.
P Om du har ett parasoll, kommer det skyddar fronten säte från solen, så du kan lika gärna parkera vänd den riktningen. På så sätt solen inte kommer att lysa i resten av bilen heller. (Om du inte har ett parasoll, du är bättre parkering för att möta borta från solen, så att det främre sätet och ratten inte kommer att få så varmt.) Addera 3

Tänk parkering längre bort om det innebär att du kan parkera i skuggan.

Ja, om du parkera längre bort, kommer du att få hett från promenader, men en kort varm promenad kan vara bättre än en lång brännande enhet. Din bil samlar en hel del värme och det kommer att hålla fast vid det.
4

Ha lite vatten och en trasa eller pappershandduk hands.

Vatten är det bästa sättet att kyla hårda ytor off - såsom din ratt. Även när vattnet är varmt, kan det avleda värme genom avdunstning. (Det är så vårt svett fungerar.) Håll vattnet i en skuggig plats, eller ens fylla en flaska dricksvatten medan du är borta från din bil och föra den tillbaka med dig.

Häll vatten på trasan och köra trasa över ytan av den överhettade ratten eller växelspaken eller bilbälte spänne. Vattnet kommer att bära en del av värmen bort som det torkar. Det kan ta ett par pass för att få posten svala nog att hantera.
5

Spricka öppna fönstren.

Detta kan tyckas självklart, men det är förvånande hur många människor don inte göra det här. Lämna dina fönster öppna en spricka för att släppa ut värmen som byggs upp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148075.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.