Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

DIY körsträcka logg

Dekalen notering bränsleekonomi på en ny bil representerar resultaten från tester i idealiska förhållanden. Faktorer såsom körsätt, vägval och lastvikten kan alla påverka dag till dag effektiviteten av ett fordon. För att övervaka dessa fluktuationer, kan du göra din egen körsträcka stocken med ett kalkylprogram, eller en bärbar dator och en miniräknare. Penna och papper

Du kan ta med en anteckningsbok eller dagbok i bilen, men om du inte har en kalkylator på dig, måste du göra matten hemma. Du kommer att börja med att återställa din trippmätare nästa gång du fyller upp. Din journal bör ha en uppsättning kolumner, en för respektive datum, trippmätare, liter gas och bränsleekonomi. Nästa gång du behöver för att pumpa gas, skriv ner mätarställningen enligt trippmätare, och gallon pumpas under gas. Om du vill att posten senare, kan du använda gasen kvitto om det visar den mängd bränsle som matas, bara notera miles reste på en tom del av kvitto och sedan återställa din vägmätare

att beräkna. bränsleeffektivitet, dela miles från gallon på en miniräknare. Du kanske vill lägga till ytterligare en kolumn i din journal att notera förhållanden som kan påverka körsträcka, inklusive bogsering, extrema väderförhållanden eller vägen snubblar vs stadskörning.
Använda kalkylblad

in en gång upp, en körsträcka log gjord i ett kalkylprogram, t.ex. Microsoft Excel eller online via Google Dokument kan förenkla beräkning effektivitet. Det är enklast att använda samma kolumner du skulle i en pappers-logg. Även om du ska mata in miles reste och gallons efter varje fill-up, kan du skapa en ekvation för körsträcka i ett kalkylblad. Eftersom varje låda eller cell betecknas med en bokstav /sifferkombination, skulle ett prov ekvation för miles per gallon som använder bränslet doseras i cell C2 och miles reste i B2 vara = B2/C2. Programmen varierar, men du bör kunna kopiera formeln så att du inte behöver ange det för varje resa du gör.
P Om du är i närheten av din dator på en regelbunden basis, kan du använda mottagandet metod från penna och papper avsnitt, annars ett litet anteckningsblock kan minska röran i bilen.
Använda Data

ideala körsträcka för ditt fordon bör anges i instruktionsboken, eller finnas tillgängliga på nätet. Om dina siffror är lägre, kan det innebära att en ny rutt med mindre trafik kan hjälpa, eller ändra din körstil för att vara mindre aggressiv kan förbättra din bränsleekonomi. Loggen kan du se resultatet av förändringarna över tid.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148256.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.