Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör en Seven Speed ​​Transmission International Truck

Truck sändningar med fler än 5 växlar är vanligt, på grund av de låga utväxlingar som krävs för att dra tunga laster. Dessa tunga laster kräver mer vridmoment, men med mer vridmoment kommer mindre hastighet. För att nå motorvägshastigheter, var underordnade transmissionsorgan skapas. På en internationell lastbil, är växlarna 1-5 finns i "lågväxel." Gears 6 och 7 finns i "hög räckvidd," styrs av en rad strömbrytare på växelspaksknoppen. Instruktioner
1

Starta motorn med ilagd växel, indikeras av den lösa "play" på växelspaksknoppen. Låt motorn värmas upp och eventuella Tryckluftssystem att ladda.
2

Trampa ner kopplingen och dra växelspaken hela vägen till vänster och nedåt. Detta är 1: ans växel. När du bläddrar intervallet byta till "högt," det här läget kommer att vara 6: e växeln.
3

Trampa ner kopplingen, driva upp, lite åt höger, och upp för att nå 2: a växeln. Släpp kopplingen. Observera att växling sker genom örat och lyssnade när motorn når 80-90 procent av sin RPM potential. Trampa ner kopplingspedalen och dra rakt bakåt för att nå 3rd, släppa kopplingen igen. När du accelererar och närmar RPM röda linjen, tryck ned kopplingen, driva upp, höger, och ner för att nå 4: ans växel. Hitta 5: e växeln genom att skjuta rakt upp från 4: e plats. Vid denna punkt, är du längst upp till höger på växelmönstret.
4

Snärta mätområdesväxlare på växelspaksknoppen från låg till hög räckvidd, tryck ner kopplingen, dra ner, över längst till vänster, och ner för att nå 6: e växeln. Kom ihåg, detta är samma position som 1: a växeln, men det "high range" har utsett att det är 6. Slutligen tycker 7th växel genom att flytta upp, lite åt höger, och uppåt.
5

Trampa ner kopplingen och flytta till önskad växel till ned Skift. Notera det varvtalsområde som varje växel verkar i. Varje gång du nedväxling, kommer du vill se till att motorns varvtal är nära att växelns sweet spot för att undvika över övervarvning och onödig belastning på transmissionskomponenter.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149220.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.