Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Säkerhet för mörkerkörning

Körning dödsfall är tre gånger vanligare på natten än de är under dagen, rapporterar National Safety Council. Sikten är kraftigt reducerad efter solnedgången, och i händelse av dåligt väder, blir det ännu svårare att se de road.A några tekniker kan hjälpa till att få natten resenärerna till sin destination på ett säkert sätt och bidra till att minska den stress som resenärer ofta möter under mörkerkörning. Korrekt Vision Care

Nattblindhet är ett vanligt tillstånd som kan påverka förarna. Andra vanliga problem som uppstår under natten resor är glorior eller efterbilder som visas som resultatet av att titta in i strålkastarna från mötande trafik.

För att minska dessa effekter ska förarna ha sina ögon kontrolleras regelbundet och förklara eventuella svårigheter de upplever när du kör på natten till sin ögonläkare. Vissa kosttillskott, såsom blåbär, har kliniskt visat att hjälpa dem som lider av nattblindhet, och deras läkare kan rekommendera dessa eller andra vitaminer för att hjälpa patienten.
Headlight Underhåll

Smutsiga strålkastare, baklyktor och turn-signalindikeringarna är ett vanligt problem. Innan du reser på natten, rengör noggrant bort all smuts från strålkastarna och bakljusen. Turning indikatorlampor bör också kontrolleras för smuts. Även en liten film av damm kan minska och förvränga ljuset som produceras av ditt fordon.

Annan huvudstrålkastare bekymmer inkluderar felaktig siktande av ljus och lampor som inte fungerar korrekt. Om förare märker detta i sina fordon, bör de göra service eller rikta ljuset själva innan körning på natten.
Halvljus och helljus

Low balkar och höga balkar kan i hög grad hjälpa förare att se väglaget på natten. Men felaktig användning kan göra färdas nattetid ännu svårare.

Låg balkar bör användas när man närmar mötande trafik eller i väl upplysta områden. Använda höga balkar i denna situation inte bara mörkar förarna i mötande trafik, men det kan skapa extra bländning som kan blinda föraren. Bör

Helljus endast användas i situationer där det inte finns någon yttre ljus, t.ex. på motorvägar eller motorvägar som inte ger belysning med jämna mellanrum. Dessa höga balkar bör ställas om till låg när andra bilar närmar sig.
Stanna fokuserad

Hålla fokus är en viktig del av säkerheten för mörkerkörning. Förare bör minimera distraktioner såsom radio, mobiltelefoner eller passagerare konversation. Medan stirra på ett ställe på vägen är inte en bra idé, ska föraren vara fokuserad på uppgiften och hålla ögonen på vägen och de nuvarande förhållandena.

Stoppa ofta kan minska mängden ögat stam förarna möter under resa på natten och ge en välbehövlig paus från den totala stressen av att köra i svagt ljus.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149052.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.