Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör en standard Shift Automobile

Det finns vissa saker som alla bör veta hur man gör. Föra ett samtal, byta en glödlampa, laga en måltid, köra en standard skift bil. Att köra en pinne - som fickparkering - blir en förlorad konst, men det är verkligen inte så svårt. Det finns goda skäl för att lära sig att köra en pinne, och ännu bättre de för att insistera på att din tonåring köra en standard - du kan inte texten när du kör en pinne skift. Inte ens på motorvägen, eftersom plötsliga stopp eller sakta tar båda fötterna och båda händerna. Saker du behöver
körkort eller körkortstillstånd
Bilförsäkring
Visa fler instruktioner
1

Hitta en stor, plan yta där inga andra bilar eller fotgängare är sannolikt att komma i din väg. Sortera ut dina fötter - din högra fot är för gasen och bromsen. Din vänstra fot är för kopplingen bara.
2

Titta på din klubba växelspaksknopp eller instruktionsbok för att hitta växlingsmönstret. Placeringen av "omvänd" kan vara på olika platser - oftast är det antingen rätt enligt femmans växel, eller du trycker ratten ner i sitt hus och flytta upp och till vänster, bredvid första växeln
. Sida 3

Förstå växlarna. Neutral betyder att övergången är frikopplad. Motorn kommer att köras, men bilen kommer inte gå antingen framåt eller bakåt. Först är de redskap du börjar röra i. De flesta bilar inte bo på första växeln när de kommer över 5 eller 10 miles per timme. Andra växeln kan du gå lite fortare. Tredje växeln är bra för hastighetsgränser på 20 till 35 mph, beroende på din bil. Fjärde är för hastigheter på 35 till 45 mph, och den femte är för något över detta. Reverse gör du gå bakåt.
4

Få en känsla för växlarna genom att starta med avstängd motor. Tryck ned kopplingen med vänster fot och växla. Bild ett redskap i ditt huvud - ett hjul med trubbiga tänder. Kom ihåg att vilken växel bilen är i beror på vilken kuggarna växlingsmekanismen är mellan. När du trycker på kopplingen - eller bilen är i neutralläge - skiftmekanismen är borta från redskap tänder. Det är en grov förenkling, men det är lätt att föreställa.
5

Se till att bilen är tillbaka i neutralläge genom att vicka växelspaksknopp runt. Det bör röra sig fritt. Tryck ner kopplingen och slå på tändningen.
6

Håll kopplingen trycks in och sätta bilen i första växeln.
7

sakta minska din trycket på kopplingen . Bilen ska börja gå framåt. Ge det en liten mängd gas om det låter som det kommer att avstanna. Att köra en pinne skift väl har mycket att göra med att lyssna på din motor.
8

Flytta framåt på första växeln för ett par fötter, och sedan lätta på gasen och kopplingspedalen trampas ner. Växla till den andra. Om växelspaksknopp inte kommer att flytta, eller du hör ett gnisslande ljud, måste du trycka kopplingen i längre. Låt kopplingen upp, inte för långsamt men på ett kontrollerat sätt. Ju högre växel du är i, desto snabbare bilen kommer att vilja gå, så du kan behöva ge det lite gas. Tänk på kopplingen och gasen arbetar tillsammans - när du lätta på kopplingen, du vicka försiktigt ner på gasen, och vice versa
9

Lyssna på din bil som du kryssning längs in. tvåans växel. Den minut motorn låter som det försöker alltför hårt, släppa gasen, tryck in kopplingen, förskjutning i tredje och låt upp kopplingen. I de högre växlarna, kan du bara låta gå av kopplingen - det är bara när du är i början i första och skifta till andra att du måste lätta upp långsamt tills kuggarna fånga
10 Gå lite snabbare, lätta på gasen och trycker in kopplingen. Skift i fjärde växeln, släppa kopplingen och använda gasen för att behålla din hastighet. Gå lite snabbare, igen.
11

Lyssna på motorn, och när det börjar låta som det försöker alltför hårt, lätta på gasen, tryck in kopplingen och lägger i femte. Använd gasen för att behålla din hastighet. Den mindre motorn, desto lägre hastighet som du måste växla om. En V-8 motor kan bekvämt göra 50 eller ens 60 mph på tredje växeln, men de mindre, högpresterande motorer i kompakta bilar kommer att protestera om du inte växla upp till femte när du närmar dig 50.
12

nedväxling när du sakta ner. Om du kommer till en backe, eller en väg med många kurvor, lätta på gasen, tryck in kopplingen, tryck försiktigt på bromsen med höger fot och växla till en lägre växel. Gör detta när du närmar dig ett skarpt hörn, eller närmar dig en stoppskylt eller trafikljus.
13

Stanna bilen genom att trycka ner kopplingen och bromsen samtidigt. Flytta bilen i friläge, stäng av motorn, och du är redo att börja igen i morgon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148458.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.