Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur till Öka bränsle körsträcka på 7.3L Diesel

Den 7,3-liters dieselmotorn introducerades till makten Ford lastbilar mellan 1988 och 1992 innan den ersattes av den turbo powered "Power Stroke" version. Motorn är känd för sin dragkraft och hållbarhet snarare än dess bränsleekonomi, men det finns sätt att förbättra miles du får för varje liter bränsle. Saker du behöver
lufttrycksmätare
bruksanvisning Truck sängöverkast
Visa fler instruktioner
1

Effektivisera luftflödet genom att täcka botten av lastbilen . Minska luftmotståndet kommer att förbättra gas körsträcka. Enligt 4wheelparts.com, kan använda en Insynsskydd lägga till upp till 10 procent till mängden miles du får per gallon. Medan en cover är en finansiell investering kommer att betala sig med tiden eftersom en mer strömlinjeformad bil förbättrar bränsleekonomin.
2

bort övervikt från lastbilen. Bär inte runt onödig vikt på baksidan av din lastbil eftersom det bara slöseri med gas. Enligt en kanadensisk Auto Association rapport en extra 100 pounds kommer att minska din bränsleförbrukning med 2 procent.
3

service lastbilen regelbundet. Håll vätskor laddat upp till tillverkaren rekommenderade nivåer. Byt luft-och oljefilter när de börjar visa tecken på att vara smutsig. Ett smutsigt filter är lätt att upptäcka eftersom en ren man är antingen ljusa vita eller svagt benvit men en smutsig man är mörk och tråkig. Aldrig låta oljan att sjunka under miniminivån på mätstickan. En välskött motor drar mindre bränsle.
4

Kontrollera däcktrycket regelbundet för att se till att de är ordentligt pumpade till tillverkaren rekommenderade nivåer. Under-och-pumpade däck kommer att använda mer bränsle. Båda skapar också säkerhetsrisker och är utmärkt för blow-outs.
5

Drive förnuftigt och förutse vad som är på väg framåt. Undvik bromsar kraftigt och inte over-rev motorn. Om din bil har en REV-räknare kolla instruktionsboken för att se vad den rekommenderade nivån är. Men du kommer att veta om du är "övervarvning" eftersom motorn kommer att låta som om det är ansträngande. Om du kör en manuell växellåda, växla smidigt. En grov uppskattning är att vid 10 miles i timmen är du i första växeln och när du går upp till 20 mph du flyttar till andra växeln och så vidare tills du har flyttat genom alla växlarna. Dess bra att lyssna på din motor för att bedöma när det rätt tid att byta redskap.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149020.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.