Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man bogsera med en Yukon XL Denali

Yukon XL Denali sport utility vehicle, som produceras av av General Motors Corporation, är ett val för familjer i behov av en rymlig lastrummet och sittplatser för upp till nio passagerare. Med en början i linje Denali trim paket, erbjuder kupén bekvämligheter som uppvärmda säten och en backkamera. Samtidigt ger ström från en V-8 motor Yukon XL Denali en dragkapacitet på 8000 pounds, vilket innebär att med rätt trailer set-up och körstil är Yukon XL Denali en kapabel last-toting rigg. Saker du behöver
Dragkrok
dragstång
dragkula
Bumper skumt trailer
Visa fler instruktioner
Anslutning av Trailer
1

Inspektera bakre stötfångaren område i Yukon Denali för att se om en fiberkabel paket kom lager med fordonet eller tidigare har installerats. Om inte, köpa en dragkrok som klarar tyngden av de trailers som du tänker bogsera. En Klass III hitch kan hantera laster upp till 5000 pounds, medan en klass IV skumt är säkert att dra laster upp till 7.500 pounds. Välj ett skumt system som kan skruvas på för att slippa permanent svetsa paketet till fordonet.
2

Slip dragstången, vilket kommer att hålla kulan på dragkroken, i mottagaren och säker den med ett skumt stift. Installera rätt storlek dragkulan på dragstången till släpet som du kommer att bli bogsering. Den vanligaste storleken dragkula är 2 ", även om storlekarna kan variera med släp typ. Hänvisa till eventuella tecken på släpets tungan för att bestämma rätt boll storlek.
3

Kontrollera vikten av släpet, fullastade, så att den inte överskrider den Yukon XL Denali högsta bogsera rating på 8000 pounds. Leta taggar på släpet som ska ange den tomma vikten för släpvagnen och lägga vikten på lasten du har laddat in i trailer. Notera också att fordonet har en maximal bruttovikt betyg kombination vikt på 14.000 pounds, vilket innebär att den sammanlagda vikten av den fullastade Yukon och släpet inte bör överstiga 14,000 pounds.
4

När du har bekräftade att släpvagnsvikten är inte över den maximala bogsera rating av Yukon XL Denali, tillbaka bilen till släpet. har en partner guida dig tillbaka till rada upp tungan av trailern med dragkrok. Sänk trailern tungan på dragkulan och anslut säkerhetskedjorna på trailern till bilens dragkrok. Anslut släpets ledningar till eluttaget installerades med dragkrok.
5

Gå runt bilen för att se till att trailern bromsljus och blinkers fungerar. Ställ in speglarna från sidan så att så mycket syn runt sidorna av trailern som möjligt.
körning med släpvagnen
6

Placera Yukon XL Denali s automatlåda i "Drive." Engage bogsera /drag-läge genom att trycka på en knapp som finns på änden av fordonets shifter. När du kör, kan den automatiska växellådan manuellt skiftas in lägre växlar när du navigerar branta lutningar.

7

Ta bort från kompletta stannar långsamt, vilket gör att bilens växellåda för att anpassa sig till den stress bogsering extra tyngd. Upprätthålla en följeavståndet minst det dubbla avståndet du skulle utan släp. Vikten av trailern kommer kräva ett större avstånd att komma till ett säkert stopp. Följ högsta skyltad hastighet för fordon bogsering släpvagnar vid alla tidpunkter.
8

Plan passerar andra bilar så att du kommer att ha gott om utrymme för fördröjd acceleration och extra utrymme som behövs för att säkert navigera fordonet och släpvagnen tillbaka i rätt körfält.
9

Undvik att göra skarpa svängar. Beroende på längden på släpvagnen tungan, kan skarpa svängar orsaka själva trailern till komma i kontakt med den bakre delen av fordonet och orsaka skada.
10

har en partner att hjälpa dig när du säkerhetskopierar en släpvagn för att undvika att träffa några objekt i blinda fläcken bakom släpvagnen. Tänk på att trailer kommer att vända i motsatt riktning av fordonet medan du flyttar bakåt. Håll ned ratten och flytta handen kvar att navigera släpet åt vänster eller åt höger för att vrida den i motsatt riktning.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149162.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.