Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Bilkörning Tips & Tricks

Körning och få ett körkort är en förväntad och spännande privilegium för många tonåringar. Men att lära sig att köra bil, och att köra säkert, tar tid, övning och flit. Nyttiga tips kan lindra stress och oro vanligt med att lära sig att köra och köra i allmänhet. Säker körning

Den första tips är att köra säkert är att spänna säkerhetsbältet. När du kör, håll uppmärksam på din omgivning och till eventuella förändringar i vädret. Håll ögonen rör sig genom att kontrollera speglar, titta på vägkanter och vägen framåt för potentiella problem. Var beredd att stanna och inte bakluckan. Om det regnar eller blir mörkt, slå på belysningen. Efter ett stopp vid en stoppskylt, kolla och dubbelkolla att vägarna är klara innan korsningen. Undvik behovet att påskynda genom att tillåta tillräckligt restid för att nå din destination. Om dåsig eller under påverkan av alkohol eller droger, inklusive läkemedel, har någon annan enhet.
Köra i dåligt väder

Ett knep för att hålla dina vindrutor från täckt blir med is under en vinterstorm är att placera golvmattor, stora plastpåsar eller en bit kartong över vindrutan. Använd torkarna att hålla höljet på plats. Ta bort beläggningar innan körning.
P Om möjligt, försök att undvika att köra i dåligt väder. Men om du måste köra, vara beredd på vädret. På vintern, värma upp bilen före körning, hålla en isskrapa i bilen, top off tvättmaskin vätskor och frostskyddsmedel. Testa bromsarna på potentiellt hala vägar innan man beger sig in snabbare trafikområden. Vid körning i dåligt väder, bromsa försiktigt, kör långsammare och öka avståndet mellan din bil och andra fordon eller hinder. Bromsa inte om hörnen utan bromsar i rakare områden. Om bilen går in i en spinn eller om bromsarna lås, släppa på gasen och sedan bromsa försiktigt.
Buggar och andra distraktioner

distraherade förare ofta orsakar olyckor, därför minimera distraktioner under körning. Inte text och kör, använd istället handsfree-telefoner. Dra över om samtalet är distrahera dig från att hålla ditt fokus på vägen. Dessutom, om en bugg eller spindel visas inuti fordonet medan du kör, dra över för att ta itu med det.
Country Driving

Det viktigaste när du kör i land är djur. Rådjur, tvättbjörnar, skunk och husdjur springa över vägen och kan orsaka en olycka genom att träffas eller genom att orsaka föraren att väja för djuret. Tänk på att ofta när ett djur korsar en väg, kan en annan vara efter nära bakom. Addera stadskörning

Körning i staden har också sina komplikationer. I tung trafik, slutenvård eller arga förare tar risker som leder till olyckor. Det är bäst att undvika att göra ögonkontakt med arga förare och ge dem gott om utrymme.

Också vara en artig chaufför. Inte överreagera på små incidenter, baklucka eller blockera rätt körfält. Använd signalerna korrekt, och om du gör ett misstag, gest en ursäkt. Använd signaler när sammanslagning till trafiken. Bär en mobiltelefon i nödsituationer och ringa 911 om en annan förare köra oregelbundet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148781.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.