Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Konvertera din bil att få bättre gas körsträcka

Med stigande gaspriserna är de flesta förare som vill få den bästa bränsleeffektivitet ur sina fordon. Medan många lager fordon erbjuder funktioner som hjälper genererar anständiga gas körsträcka, kan andra åtgärder vidtas för att ytterligare öka gas körsträcka. Det finns några enkla tips och tricks som kan förbättra gas körsträcka, såsom att hålla optimalt däcktryck och korrekt underhåll av fordon. Vissa delar kan läggas till en bil för att förbättra gas körsträcka, såsom luftintag och optimerare gas. Följande tips och modifieringar kommer att bidra till att förbättra bränsleeffektiviteten. Saker du behöver
lufttrycksmätare
Air kompressor
All-säsongen däck
Duk
Motorolja
luftintag
kryssmejsel
Platt-head screwsdriver
Fuel Optimizer
Visa fler instruktioner
Gas Mätarställning Tips
1

Kontrollera däcktrycket på alla fyra däcken använder lufttrycksmätare. Bilens bruksanvisning visar vad rätt däck inflationen ska vara. För de flesta passagerarfordon är däcktrycket 32 ​​psi (pounds per square inch). Alla däck ska vara ordentligt pumpade för att hålla gas körsträcka upp, så om något av däcken är tömd, använd kompressor för att fylla upp däcken till rätt tryck. Byt ut slitna däck med nya
2

all-season däck. Varje däck som har ett mönsterdjup nivå enligt 1/16th av en tum bör ersättas. Besök en lokal verkstad för att få däcken professionellt ersatt på fälgarna. Byta däck kommer att förbättra gas körsträcka och garantera en säker resa.
3

Öppna huven på bilen. Dra ut dipsick motorolja och torka det rent med trasa. Sätt tillbaka mätstickan i oljebad och dra den tillbaka ut. Om oljan verkar vara smutsig eller låg, är gas körsträcka påverkas. Om så är fallet, skruva av locket motorolja och fyll på olja upp med rekommenderad motorolja i fordonsägarens handbok.
Installera ett luftintag
4

Öppna huven av fordonet och kontrollera var luftintaget är belägen. Bestäm vad eftermarknaden luftintaget är bäst för fordonet. Till exempel kan sportbilar använda kallt luftintag för att öka prestandan och samtidigt öka gas körsträcka.
5

bort rutan stock luften. För att göra detta, använd Phillips skruvmejsel eller platt skruvmejsel för att ta bort alla skruvar och clips som håller luften rutan på plats. Se din bruksanvisning och eftermarknad intag instruktioner eftersom varje fordon är annorlunda.
6

Fäst luftfiltret konen till luftintagsröret. Använd metallklämma som kommer med intaget för att dra åt intagningskon till röret.
7

Placera intaget system på plats för lager luft rutan. Insugningsröret bör vara ansluten till insugningsröret och fastspänd med metall klämmor och skruvar som följer med intag systemet.
8

Kontrollera luftintaget att se till att den är ordentligt på plats. Starta motorn och lyssna efter eventuella oljud läcker från intaget. Om inga problem uppstår, har intaget framgångsrikt införts. Lokalisera ett område på bränsleledningen som är närmast bränsleinsprutarna eller Addera Gas Optimizer
9

förgasaren.
10

Placera de två halvorna av bränslet Optimizer över bränsleledningen och montera plast fästelement runt halvorna i spåret.
11

Dra plasten fästorgan så att optimeraren inte glider längs bränsleledningen. Inga verktyg är nödvändiga för denna process. När optimismen är på plats, kommer det att fungera att separera gasmolekylerna i bilen, vilket minskar slösaktiga gaspartiklar. I gengäld kommer bilen ser bättre gas körsträcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148372.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.