Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur få bättre gas körsträcka på en SUV

Att köra en SUV har många fördelar. De kan ge bättre grepp i snön, kan de korsa svårare terräng, och du kan dra mer saker dit du vill åka. Att inte tala om skönheten i att ha fyrhjulsdrift och en bil som du kan ta camping. Men det finns en nackdel med att ha allt det utrymme och mångsidighet, lägre gas körsträcka. Om du vill behålla din SUV, och vill inte byta in det för en ekonomi bil, det finns en sak du kan göra ... lära dig att få bättre gas körsträcka på en SUV. Du kommer inte att behöva vidta några körning kurser, eller på nytt lära sig att köra, bara att följa några enkla steg och öka din SUV gas körsträcka. Saker du behöver
SUV
Karta över Förbättrad körskicklighet
Visa fler instruktioner
Hur få bättre gas körsträcka på en SUV
1

Det lättaste sättet att göra är att ta ut alla onödiga skräp som kan lägga tyngd till ditt fordon. Behåll bara de saker du behöver för att vara säker, som ett däck jack, reservdelar och nödraketer nöd. Kasta ut den gamla motorn du har carting runt, eller att fält av sand du höll i bilen hela vintern (om det nu är sommartid), och lätta din last. Du kan lägga till "mpgs", beroende på hur väl din SUV utför, om du förlorar en betydande mängd dödvikt.
2

Ta bort den gamla bil rack. Om du inte kommer att använda detta rack biltaket på din SUV, ta bort det, och börjar få bättre gas körsträcka på din SUV direkt. En bil rack tillför en hel del drag, och beroende på hur väl din SUV utför, kan det spara dig en bunt på bränslekostnader.
3

Lär dig att köra din SUV lite mer konservativt och du kommer att få bättre gas körsträcka. Ta inte dina svängar så snabbt, och friställa gasen när du accelererar och hålla farten lite, även på motorvägen. Din SUV är ett stort fordon så ju snabbare det går, desto mer energi den behöver. Dessutom, kommer att hålla en konsekvent hastighet och acceleration långsammare hålla motorn på ett lägre varvtal, och därför bör ge din SUV bättre gas körsträcka. Prova det, och du kan bli förvånad över den gas körsträcka din SUV kommer att få.
4

Håll dina däck pumpade till däcktrycket noterat på däcken. Under-pumpade däck skapar friktion mot asfalten, så din SUV kommer att få bättre gas körsträcka med bara en enkel fem-minuters stopp vid varje bensinstation. Också överväga ett däck som är mer bränsleeffektiva för ditt fordon. Om du har off-road däck med stora rattar gjorda för gripande lös lera, grus och sand, kan du offra bättre gas körsträcka om du kör din SUV på släta, stad trottoar.
5

Planera din resor med gas besparing i åtanke, undvika trafik, klättrar upp-hill, eller kurviga vägar. Kombinera mindre resor till en stor resa, så att din motor har tid att värma upp och presterar på en högre nivå. Motorer får vanligtvis bättre gas körsträcka när de har haft en chans att värma upp till rätt temperatur. Så länge det inte tillför miles till din rutt, gå till din närmaste destination sist och längst först, så att din motor har en chans att värma upp och köra längre vid optimal temperatur.
6 < p> Utför allt korrekt underhåll. Få ett oljebyte, serva din motor, spola din SUV transmission, ändra dina luftfilter och alltid hålla på toppen av din motor underhåll. Byt tändstiften, rengöra grillen, och hålla chassit lubed. Detta kommer att förlänga livslängden på din SUV motor, och ger dig bättre gas körsträcka som din SUV blir äldre.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147918.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.