Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur bogsera med Volvo XC90 V8

Volvo grundades 1927 i Sverige av Gustav Larson och Assar Gabrielsson. Fokus för bolaget var att tillverka de säkraste bilar tillgängliga. Under 2003 Volvo började tillverka XC90, ett medelstort lyxiga crossover utrustad med fyrhjulsdrift och en turboladdad inline femcylindrig motor. Använda detta fordon att dra en släpvagn kräver en grundläggande översikt av dess kapacitet. Instruktioner
1

Väg släpet och dess last på en lokal offentlig skala. Om man inte är tillgänglig, kan du uppskatta den totala vikten genom att lägga till släpvagnsvikt (ibland anges på typskylten) med en kvalificerad gissning av lasten vikt.
2

Bestäm klass skumt monterad på den bakre delen av fordonet. Denna information ligger på skumt. Klass I (upp till 2000 kg.), Klass II (upp till 3500 kg.), Klass III (upp till 5000 kg.) Och klass IV (upp till 10.000 pund.).
3

Beräkna om XC90 kan säkert bogsera trailern genom att jämföra sin dragkapacitet (2011 års modell är £ 3300.) och dess skumt klass till den totala massan av vagnen och lasten. Fordonet och Hitch kapaciteten skall överstiga släpets massa.
4

Omvänd XC90 tills skumt och släp tungan är inriktade och sänk tungan på skumt. Lås spärren nedåt och fäst den på plats med ett skumt stift eller hänglås.
5

Fäst vänstra trailer kedjan till höger om skumt och den högra kedjan till vänster sida.

6

Anslut fordonets elektriska mottagaren till släpets ledningar kontakt. Du kan behöva en adapter om de två anslutningarna inte fungerar tillsammans. Någon järnaffär bör ha en lösning.
7

Gå runt släpet och bilen. Dubbelkolla alla anslutningar och inspektera fordon och släp för eventuella problem som kan påverka säkerheten för resan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149191.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.