Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Instruktioner för att köra en 5 Speed ​​Vehicle

Att köra en femväxlad manuell bil kan visa sig vara en utmaning i början, men du kommer att vänja sig vid att det ganska snabbt. Du kan känna dig rädd på kullar, det kändes som om bilen kan rulla baklänges in i bilen bakom dig. Start och stopp kan också orsaka oro, men med övning är det lätt att vänja sig. Det är en bra idé att övningsköra din manual fordon under lågtrafik gånger, på en parkeringsplats eller uppfart eller att ha en erfaren förare med på resan. Instruktioner
Practice och Drive
1

Öva växling innan någonsin lämnar en uppfart eller parkeringsplats. Pushing i kopplingen (längst till vänster) med din vänstra fot sätter bilen i friläge, vilket innebär att du kan flytta genom växlarna utan att flytta så att du kan få en känsla för där kugghjulen är. Lägg märke till den numrerade diagrammet på växelspaksknoppen, vilket förklarar där kugghjulen är belägna. Med kopplingen trycks in, praktiken flyttar in i första växeln, flytta sedan reglaget i andra växeln, oftast rakt ner. Minns när första växeln var och flytta shifter att nå tredje, oftast upp och till höger. Om det finns oklarheter med detta, hitta de bästa tre växlar, som är första, tredje och femte. Skilja mellan de tre, och göra samma sak för bottenredskap, som är den andra, fjärde och möjligen omvänt, beroende på vad som gör fordon du har.
2

Tryck in kopplingen för att starta din bil . Du kommer att börja träna acceleration och bakåt. Se till att du är i en uppfart eller parkeringsplats borta från rörliga trafiken. Medan din fot är fortfarande trycka in kopplingen, flytta reglaget till första växeln. Mycket sakta börja lyfta din vänstra fot från kopplingen, med fötterna på golvet, med bara din övre foten för kontroll. När du börjar känna fordonet flyttas något, använd din högra fot för att lätt trycka på gasen. Ta inte din fot omedelbart av kopplingen under denna process. Fortsätt att släppa ut kopplingen långsamt samtidigt ge bilen en lätt mängd gas för att flytta.
3

Skjut kopplingen igen, vilket sätter tillbaka bilen i friläge, och ta bort foten från av gasen --- flytta foten på bromsen för att stoppa. Du kan fortsätta praktisera detta stopp och gå åtgärd tills du är bekväm med att accelerera. Öva också samma steg för att lära sig bakåt, den enda skillnaden blir då omvänt ligger på växelspaksknopp
4

Förbered att köra din bil när du är bekväm med att accelerera.. Börja precis som du hade innan, och när bilen är redo att byta till tvåan, vilket indikeras av ett skift ljus eller när fordonet träffar cirka 2500 RPM, kommer du släppa din högra fot från gaspedalen, tryck din koppling i igen, flytta din shifter in i den andra växeln plats och släpp kopplingen. Du kommer att kunna använda gaspedalen igen för att fortsätta accelerera.
5

Fortsätt genom växlar på detta sätt, förskjutning av antingen skift ljus eller var 1.000 rpm efter första växeln, hela vägen till femte redskap (om ni snabb nog för femte). Foten från gaspedalen, kopplingen i, växlar switch, frigöringskopplingen och fortsätter accelerera. Du måste ned Skift när du tar svängar. Att ned Skift följa alla de tidigare stegen, byta din shifter till den näst lägsta växeln. Du kommer att höra motorn rev, och för att undvika kapning bör du släppa kopplingen långsamt.
6

Sätt ditt fordon i neutral genom att lyfta foten från i gaspedalen, och trycka in kopplingen. Du kan flytta shifter in den lösa området mellan toppen och botten av växlarna och släpp kopplingen förblir i neutralläge. Du kommer att behöva göra detta vid långa stopp lampor på i avstannade trafiken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148475.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.